Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 2 kmh
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Contra]: Πώς θα ήταν οι κορυφαίες ιδανικές ενδεκάδες αν οι σύλλογοι δεν έδιναν τα προϊόντα ακαδημιών τους
[Contra]: Πώς θα ήταν οι κορυφαίες ιδανικές ενδεκάδες αν οι σύλλογοι δεν έδιναν τα προϊόντα ακαδημιών τους

[Contra]: Πώς θα ήταν οι κορυφαίες ιδανικές ενδεκάδες αν οι σύλλογοι δεν έδιναν τα προϊόντα ακαδημιών τους

Πώς θα ήταν ο Άγιαξ αν δεν πουλούσε τα αστέρια του; Τι θα έπαιρνε η Λιόν αν δεν έδινε τους κορυφαίους παίκτες που ανέδειξε; Ποια ομάδα έχει την καλύτερη ενδεκάδα από προϊόντα ακαδημιών;

Ακόμα και η πιο πλούσια ομάδα του κόσμου, η Μπαρτσελόνα του ενός δισεκατομμυρίου εσόδων, δεν επαφίεται στη δυναμική της στο μεταγραφικό παζάρι, ακόμα κι αν μέσα σε περίπου έναν χρόνο έχει πραγματοποιήσει δύο μεταγραφές με εννιαψήφιο ποσό.

Μπορεί να μην παράγει πλέον προϊόντα από τη Μασία με τους ρυθμούς προηγουμένων ετών, ωστόσο στήριζε και πάντα θα στηρίζει τις περίφημες ακαδημίες της. Στην πραγματικότητα, όλες οι ομάδες ονειρεύονται να βγάζουν παίκτες από τα τμήματα υποδομής τους και ουσιαστικά να συνεχίζουν την κουλτούρα του συλλόγου και φυσικά να εξοικονομούν χρήματα.

Ορισμένες πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα, αφού μοσχοπουλούν τους πιο ξεχωριστούς ποδοσφαιριστές που παρήγαγαν και επιβιώνουν οικονομικά με αυτόν τον τρόπο. Μπορεί να χάνεται η ευκαιρία να γεμίσουν μία ενδεκάδα από σπουδαίους παίκτες που προκύπτουν από την παραγωγική διαδικασία, ωστόσο αντέχουν στον ανταγωνισμό με υγιή ταμεία.

Το Bleacher Report αποφάσισε να αντιστρέψει τη διαδικασία. Επανέφερε όλα τα προϊόντα των συλλόγων στις ομάδες όπου γαλουχήθηκαν και έφτιαξε τις ενδεκάδες που θα μπορούσαν να είχαν, αν δεν πωλούσαν κανέναν.

Με κεντρικό όρο ο -εν ενεργεία- παίκτης να έχει περάσει τουλάχιστον δύο χρόνια σε ηλικία κάτω των 21 ετών στην ομάδα (αλλά και με κάποιους άλλους ρυθμιστικούς κανονισμούς) και με βάση την αγωνιστική ικανότητά τους εν έτει 2018, κατέταξε τις ομάδες με τις κορυφαίες ενδεκάδες που θα μπορούσαν να έχουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CONTRA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!