Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 9 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 13 kmh
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Contra]: Μπαίνει στη ρύθμιση των 120 δόσεων ο Παναθηναϊκός!
[Contra]: Μπαίνει στη ρύθμιση των 120 δόσεων ο Παναθηναϊκός!

[Contra]: Μπαίνει στη ρύθμιση των 120 δόσεων ο Παναθηναϊκός!

Η τροπολογία για είσοδο (και) των ΠΑΕ στο “εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών”, που “τρέχει” η Κυβέρνηση ως τις αρχές Μαρτίου. Ποιο μέρος των χρεών μπορεί να οδηγήσουν σε ρύθμιση οι “πράσινοι”, ποιο ποσό “απεγκλωβίζεται” και γιατί είναι καθοριστικό όλο αυτό για τη “διάδοχη κατάσταση” και την “επόμενη μέρα” στον ΠΑΟ. Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Contra.gr

Για να μπορέσει να (ξανα)γίνει «βιώσιμος» ο Παναθηναϊκός σε μία -πολύ πιθανή πλέον- «επόμενη μέρα» (με οριστική, κι όχι για τα… μάτια του κόσμου, αποχώρηση του Γιάννη Αλαφούζου), είναι κομβικό να καταφέρει να «ελαφρώσει» τον μηνιαίο κι ετήσιο προϋπολογισμό του από το τεράστιο οικονομικό βάρος και τα χρέη που κουβαλάει. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με το να οδηγήσει, έστω το μεγαλύτερο μέρος του άμεσου χρέους του σε μία ρύθμιση.

Όπως είχε επισημάνει το Contra.gr απ’ το τέλος του 2017, ο Παναθηναϊκός (έχοντας ως «σύμμαχο» και την Κυβέρνηση), εξέταζε όλες τις παραμέτρους μίας πιθανής υπαγωγής του στο νόμο (4496/2017), για τον «εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών». Δηλαδή το νόμο που ψηφίστηκε κι εφαρμόζεται εδώ και ένα δίμηνο κι αφορά τη ρύθμιση των 120 δόσεων για ιδιώτες και Α.Ε. με οφειλές άνω των 20.000€ σε δημόσιο και πιστωτικά ιδρύματα. Το μεγαλύτερο «αγκάθι» όλο αυτό το διάστημα για να μπει (άμεσα) ο Παναθηναϊκός στη συγκεκριμένη ρύθμιση, ήταν το γεγονός πως πρέπει να γίνει μία μικρή νομοθετική ρύθμιση, σε συνεννόηση με τη γενική γραμματεία δημοσίων εσόδων, για να είναι σε θέση να ενταχθούν σ’ αυτό το πλαίσιο και οι Π.Α.Ε.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Contra.gr, η κυβέρνηση, έχει προχωρήσει το πρώτο (και βασικό) στάδιο της όλης διαδικασίας και το θέμα έχει πάει πλέον στον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, προκειμένου η νομοθετική ρύθμιση να προωθηθεί και να «περάσει» (και) από την τρόικα ως τα τέλη Φλεβάρη με αρχές Μαρτίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CONTRA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!