Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Ν. Ξυδάκης: Ελλάδα και Ιταλία δεν μπορούν να αποτελέσουν τα hotspot της Ευρώπης
[CNN Greece]: Ν. Ξυδάκης: Ελλάδα και Ιταλία δεν μπορούν να αποτελέσουν τα hotspot της Ευρώπης

[CNN Greece]: Ν. Ξυδάκης: Ελλάδα και Ιταλία δεν μπορούν να αποτελέσουν τα hotspot της Ευρώπης

Στη συνάντηση των υπουργών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, λίγο πριν από το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Ξυδάκης έκανε λόγο για επείγουσα ανάγκη εύρεσης ενός νέου ευρωπαϊκού οράματος, που θα θέσεις ως βασικούς στόχους του την ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή και ενσωμάτωση.

Συζητήθηκε τόσο ο Οδικός Χάρτης της Μπραρισλάβα και πως αυτός θα οδηγήσει στη Σύνοδο Κορυφής της Ρώμης, όσο και φλέγοντα θέματα όπως το προσφυγικό και οι συμφωνίες της ΕΕ με τις χώρες προέλευσης των μεταναστών.

Ακόμη στο τραπέζι έπεσε η κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια, με σκοπό να «ενδυναμωθεί» η ευρωπαϊκή προοπτική των κρατών της περιοχής, και θέματα της ανάπτυξης και της ανεργίας των νέων.

Όπως διαπιστώθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, η ασφάλεια, η άμυνα, η οικονομική ανάπτυξη και ο κοινωνικός πυλώνας θα αποτελέσουν προτεραιότητες της Συνόδου.

Ο αναπληρωτής υπουργός στην παρέμβασή του επέμεινε στο προσφυγικό ζήτημα, τονίζοντας πως η Ελλάδα και η Ιταλία δεν μπορούν να αποτελέσουν τα hot spot της Ευρώπης, αλλά όλες οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να μοιράζονται ισομερώς τα βάρη, αποκρούοντας τις εθνικιστικές φωνές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!