Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Ξεκινά νέες γεωτρήσεις το Γιαβούζ – Ανησυχία για την τουρκική προκλητικότητα
[CNN Greece]: Ξεκινά νέες γεωτρήσεις το Γιαβούζ – Ανησυχία για την τουρκική προκλητικότητα

[CNN Greece]: Ξεκινά νέες γεωτρήσεις το Γιαβούζ – Ανησυχία για την τουρκική προκλητικότητα

Ξεκινούν σήμερα οι νέες γεωτρήσεις του τουρκικού γεωτρύπανου Γιαβούζ στην ανατολική Μεσόγειο , νότια της Κύπρου, την ώρα που η διεθνής σκηνή είναι σε αναβρασμό για τις προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας και ζητά από τη χώρα να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Τσαγατάι Ερτσιγές, επικεφαλής της υπηρεσίας του υπουργείου Εξωτερικών που είναι αρμόδια για την ανατολική Μεσόγειο, ενημέρωσε για την έναρξη του νέου κύκλου γεωτρήσεων και ανέφερε ότι η περιοχή όπου θα γίνουν είναι εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας.

Στη Λευκωσία ο Δένδιας

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας , μεταβαίνει σήμερα στην Κύπρο με σκοπό το συντονισμό ενεργειών των δύο χωρών, υπό την πίεση των συνεχιζόμενων τουρκικών προκλήσεων και ενόψει του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ΣΕΥ που θα συνέλθει στις 14 Οκτωβρίου.

Ο Ν. Δένδιας θα έχει συνάντηση αρχικά, στις 16:30 με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη , ενώ στη συνέχεια στις 18:30 θα γίνει δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Κατά τις συναντήσεις του ο Ν. Δένδιας θα ενημερώσει την κυπριακή πλευρά για το περιεχόμενο των πρόσφατων συνομιλιών του με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο , στον οποίο τέθηκε το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και ειδικότερα στην Κύπρο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!