Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Ξεκινά η κεντρική επεξεργασία αίματος στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας
[CNN Greece]: Ξεκινά η κεντρική επεξεργασία αίματος στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας

[CNN Greece]: Ξεκινά η κεντρική επεξεργασία αίματος στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας

Ριζικά αναμένεται να αλλάξει η διαχείριση των αποθεμάτων αίματος στη χώρα μας, μετά την έναρξη της λειτουργίας του εργαστηρίου κεντρικής επεξεργασίας αίματος, το οποίο στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ).

Το ΕΚΕΑ εγκαινιάζει την Τρίτη (04/06/2019) τη νέα Αίθουσα Κεντρικής Επεξεργασίας Αίματος, παρουσία του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και του γενικού γραμματέα Γιώργου Γιαννόπουλου.

Εμβληματική αλλαγή για την αναδιοργάνωση του Εθνικού Συστήματος Αιμοδοσίας, χαρακτηρίζει την έναρξη της κεντρικής επεξεργασίας του αίματος, η πρόεδρος του ΕΚΕΑ, Χάρις Ματσούκα, μιλώντας στο CNN Greece . Όπως εξηγεί, στο εργαστήριο του ΕΚΕΑ θα συγκεντρώνεται το σύνολο του αίματος από τις αιμοδοσίες, θα γίνεται ο διαχωρισμός σε αιμοπετάλια, ερυθρά και άλλα παράγωγα και στη συνέχεια θα τροφοδοτούνται τα νοσοκομεία. Η προμήθεια των νοσοκομείων θα γίνεται ανάλογα με τις ανάγκες τους, με τη χρήση ειδικού λογισμικού για τον καθορισμό των αποθεμάτων.

Με τον τρόπο αυτό, θα επιτυγχάνεται ορθολογικότερη διαχείριση και επομένως θα βελτιωθεί η επάρκεια αίματος στη χώρα.

Η νέα αίθουσα κεντρικής επεξεργασίας αίματος ακολουθεί τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές. Η δημιουργία κέντρων επεξεργασίας αίματος εκτός του χώρου των νοσοκομείων έχει στόχο την υψηλής ποιότητας συλλογή, επεξεργασία και έλεγχο του αίματος των αιμοδοτών και τη διανομή του στα νοσοκομεία προς χρήση ανάλογα με τις ανάγκες τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!