Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Βρετανία: Όχι στην επιβεβαίωση της ηλικίας προσφύγων με οδοντικό έλεγχο
[CNN Greece]: Βρετανία: Όχι στην επιβεβαίωση της ηλικίας προσφύγων με οδοντικό έλεγχο

[CNN Greece]: Βρετανία: Όχι στην επιβεβαίωση της ηλικίας προσφύγων με οδοντικό έλεγχο

Απορρίπτει ρητά και κατηγορηματικά το βρετανικό υπουργείο εσωτερικών το αίτημα βουλευτή των Συντηρητικών να γίνονται ακτινογραφικοί έλεγχοι στην οδοντοστοιχία των προσφύγων που έφτασαν πρόσφατα στο Καλαί, προκειμένου να επιβεβαιωθεί εάν είναι ανήλικοι ή όχι.

Οι χαρακτηρισμοί που απέδωσε το βρετανικό υπουργείο εσωτερικών στο αίτημα του Ντέιβιντ Ντέιβις είναι: «ανακριβές, ανάρμοστο και ανήθικο». Ανάλογοι ήταν και οι χαρακτηρισμοί που απέδωσε και ο Βρετανικός Οδοντιατρικός Σύλλογος.
Αφορμή για την πρότασή του στάθηκε το γεγονός ότι υπάρχουν αμφιβολίες για το εάν οι πρόσφυγες που μεταφέρθηκαν από τον καταυλισμό της γαλλικής πόλης Καλαί είναι όντως ανήλικοι, όπως υποστηρίζουν. Όπως ισχυρίσθηκε, ο βουλευτής, αρκετοί από τους πρόσφυγες δηλώνουν ανήλικοι αλλά μοιάζουν πολύ μεγαλύτεροι.
Σημειώνεται ότι στελέχη του βρετανικού υπουργείου εξωτερικών βρίσκονται στον προσφυγικό καταυλισμό του Καλαί για να μεταφέρουν ανήλικους που έχουν συγγενείς στην Αγγλία προκειμένου να επανενωθούν με την οικογένειά τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!