Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Βρετανία: «Όχι» Κόρμπιν σε πρόωρες εκλογές – Διαφαινόμενη αναδίπλωση της κυβέρνησης
[CNN Greece]: Βρετανία: «Όχι» Κόρμπιν σε πρόωρες εκλογές – Διαφαινόμενη αναδίπλωση της κυβέρνησης

[CNN Greece]: Βρετανία: «Όχι» Κόρμπιν σε πρόωρες εκλογές – Διαφαινόμενη αναδίπλωση της κυβέρνησης

H κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου φέρεται να συναίνεσε στο σχέδιο νόμου για την αποτροπή ενός άτακτου Brexit την 31η Οκτωβρίου να επικυρωθεί ως τις 17:00 αύριο Παρασκευή, ανέφερε μέσω Twitter το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Press Association (PA), χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το σχέδιο νόμου εγκρίθηκε χθες από τη Βουλή των Κοινοτήτων κι αναμένεται να αρχίσει να συζητείται σήμερα στη Βουλή των Λόρδων, που έχει στη διάθεσή της ελάχιστο χρόνο για να το εγκρίνει, αφού ο πρωθυπουργός και ηγέτης των Συντηρητικών Μπόρις Τζόνσον έχει αποφασίσει οι εργασίες του βρετανικού κοινοβουλίου να ανασταλούν από την επόμενη εβδομάδα και για πέντε εβδομάδες.

Ο Τζόνσον έχει δηλώσει πως αντιτίθεται στην παράταση και πως είναι έτοιμος να οδηγήσει τη Βρετανία εκτός της ΕΕ χωρίς συμφωνία, αν αυτό είναι απαραίτητο.

Μέλη του Συντηρητικού Κόμματος στην άνω βουλή του βρετανικού κοινοβουλίου έχουν καταθέσει σειρά τροπολογιών σε μία απόπειρα να εξαντλήσουν τον χρόνο που είναι αφιερωμένος στο νομοσχέδιο για την παράταση της προθεσμίας για το Brexit και να το εμποδίσουν να υιοθετηθεί πριν το κοινοβούλιο αναστείλει τις εργασίες του τη Δευτέρα.

Όμως τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, η κυβέρνηση στην άνω βουλή, τη Βουλή των Λόρδων, ανακοίνωσε πως παύει να αντιτίθεται στη νομοθεσία.

Ο Ρίτσαρντ Νιούμπι, ένα αντιπολιτευόμενο μέλος της Βουλής των Λόρδων, ο οποίος είχε φέρει το πάπλωμά του στο κοινοβούλιο έτοιμος για να περάσει εκεί τη νύχτα συζητώντας τον νόμο, ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση έπαψε να αντιτίθεται αφού υπέστη μεγάλες ήττες σε μερικές από τις προτεινόμενες τροπολογίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!