Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Βρετανία: Αναβάλλει την πρόταση μομφής η αντιπολίτευση
[CNN Greece]: Βρετανία: Αναβάλλει την πρόταση μομφής η αντιπολίτευση

[CNN Greece]: Βρετανία: Αναβάλλει την πρόταση μομφής η αντιπολίτευση

Δεν θα υπάρξει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον από τα κόμματα της αντιπολίτευσης αυτήν την εβδομάδα, ωστόσο θα συνεχιστούν οι συνομιλίες τους γύρω από το ενδεχόμενο να υπάρξει μία υπηρεσιακή κυβέρνηση, που θα έχει στόχο να σταματήσει το Brexit χωρίς συμφωνία και στη συνέχεια να οδηγήσει τη Βρετανία σε εκλογές.

Οι επικεφαλής των κομμάτων της αντιπολίτευσης – των Εργατικών, των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας, του Κόμματος της Ουαλίας και των Πρασίνων – συναντήθηκαν σήμερα στο Ουέστιμνστερ για να εξετάσουν τους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσουν να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο όσα εξασφαλίζει ο νόμος Μπεν, σύμφωνα με τον οποίο ο πρωθυπουργός, θα πρέπει να φέρει μία συμφωνία μέχρι τις 19 Οκτωβρίου για το Brexit, διαφορετικά θα πρέπει να ζητήσει άλλη μία παράταση της αποχώρησης.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η επικεφαλής των Φιλελεύθερων, Τζο Σουίνσον, μετά τη συνάντηση, τα κόμματα δεν θα επιλέξουν μία πρόταση μομφής αυτή την εβδομάδα, αλλά θα συνεχίσουν τις συναντήσεις τους γύρω από το ποιος θα μπορούσε να ηγηθεί μίας πιθανής κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Επανέλαβε, δε, τη θέση του κόμματος ότι μία τέτοια κυβέρνηση δεν θα πρέπει να έχει επικεφαλής τον Τζέρεμι Κόρμπιν των Εργατικών.

Στις επόμενες συναντήσεις των αντιπολιτευόμενων κομμάτων θα διερευνηθούν διαφορετικά σενάρια και επιλογές, προς την κατεύθυνση μίας προσωρινής κυβέρνησης ενότητας και του προσώπου που θα μπορέσει να τεθεί επικεφαλής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!