Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Βέβαιος ο Ομπάμα ενώπιον του Ρέντσι ότι το Ισλαμικό Κράτος θα ηττηθεί στη Μοσούλη
[CNN Greece]: Βέβαιος ο Ομπάμα ενώπιον του Ρέντσι ότι το Ισλαμικό Κράτος θα ηττηθεί στη Μοσούλη

[CNN Greece]: Βέβαιος ο Ομπάμα ενώπιον του Ρέντσι ότι το Ισλαμικό Κράτος θα ηττηθεί στη Μοσούλη

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα (Barack Obama) δήλωσε σήμερα πως, παρότι πρόκειται για μια «δύσκολη μάχη», είναι βέβαιος ότι οι ιρακινές δυνάμεις, οι οποίες διεξάγουν επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους για την ανακατάληψη της Μοσούλης, θα επικρατήσουν.

«Η έναρξη των ιρακινών επιχειρήσεων για την απελευθέρωση της Μοσούλης είναι ακόμη ένα σημαντικό βήμα μπροστά για την ολοκληρωτική καταστροφή του ISIL», σημείωσε ο Ομπάμα κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι (Matteo Renzi) έπειτα από τη συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο.

«Ο ISIL θα ηττηθεί στη Μοσούλη», προεξόφλησε ο αμερικανός πρόεδρος, χρησιμοποιώντας το ακρώνυμο της παλαιότερης ονομασίας του Ισλαμικού Κράτους.

Δεν παρέλειψε δε να τονίσει ότι μετά τις ΗΠΑ η Ιταλία είναι η δεύτερη χώρα με τη μεγαλύτερη συνεισφορά στην παρουσία της διεθνούς συμμαχίας στο Ιράκ, ενώ αναφέρθηκε στη σύμπλευση Ουάσιγκτον–Ρώμης στα σημαντικότερα ζητήματα της ευρωαμερικανικής ατζέντας, όπως το ουκρανικό, το προσφυγικό, αλλά και την διατλαντική συμφωνία ελεύθερου εμπορίου (TTIP).

Αυτό ήταν η τελευταία επίσκεψη ξένου ηγέτη επί Μπαράκ Ομπάμα και το τελευταίο δείπνο που παραθέτει στον Λευκό Οίκο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!