Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: «Το Βερολίνο θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του απέναντι στο ΝΑΤΟ» διαμηνύει η νέα υπουργός Άμυνας
[CNN Greece]: «Το Βερολίνο θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του απέναντι στο ΝΑΤΟ» διαμηνύει η νέα υπουργός Άμυνας

[CNN Greece]: «Το Βερολίνο θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του απέναντι στο ΝΑΤΟ» διαμηνύει η νέα υπουργός Άμυνας

Η νέα υπουργός Άμυνας της Γερμανίας , Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ , δεσμεύτηκε σήμερα Τετάρτη, ότι οι αμυντικές δαπάνες της χώρας της θα φτάσουν στο 1,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2024, προκειμένου να φτάσει τελικά στο 2%, όπως απαιτείται από όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ .

«Είμαστε πιστός εταίρος στο ΝΑΤΟ και θέλουμε να παραμείνουμε και στο μέλλον», δήλωσε η Κραμπ-Καρενμπάουερ από τις Βρυξέλλες, όπου συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλντεμπεργκ .

«Τα τελευταία χρόνια έχουμε θέσει ως στόχο τον εκσυγχρονισμό του γερμανικού στρατού. Για να τον πετύχουμε χρειαζόμαστε τα αντίστοιχα (οικονομικά) μέσα (…) Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται μέχρι το 2024 (να αυξηθούν οι δαπάνες για την άμυνα) στο 1,5% του ΑΕΠ και θα συνεχίσουμε αυξητικά για να τηρήσουμε την υποχρέωσή μας στο ΝΑΤΟ, τον στόχο του 2% του ΑΕΠ», εξήγησε η νέα υπουργός στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Στόλτενμπεργκ.

Οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ έχουν δεσμευτεί να αυξήσουν τις αμυντικές δαπάνες τους στο 2% του ΑΕΠ τους μέχρι το 2024. Μόνο έξι χώρες -Ελλάδα, Λετονία, Ρουμανία, Πολωνία, Εσθονία και Ηνωμένο Βασίλειο- πέτυχαν αυτόν τον στόχο φέτος και η Λιθουανία βρίσκεται στο 1,98%, σύμφωνα με στοιχεία του Βορειοατλαντικού Συμφώνου.

Η Γαλλία έχει δεσμευτεί ότι θα πετύχει τον στόχο του 2% το 2025 (σήμερα βρίσκεται στο 1,84% του ΑΕΠ).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!