Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Βενεζουέλα: Σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας η χώρα
[CNN Greece]: Βενεζουέλα: Σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας η χώρα

[CNN Greece]: Βενεζουέλα: Σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας η χώρα

Παρότι η κυβέρνηση της Βενεζουέλας διατείνεται πως στη συνάντηση του Καράκας με τους διεθνείς πιστωτές συμφωνήθηκε πως το σχέδιο για αναχρηματοδότηση ομολόγων ύψους 60 δισεκ. δολαρίων προχωρά με επιτυχία, διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης έθεσε τη χώρα σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας.

Η διαπραγματευτική ομάδα του προέδρου Νικολάς Μαδούρο συναντήθηκε για λίγο χθες με επενδυτές χωρίς όμως να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς σχεδιάζει να αναδιαμορφώσει το εξωτερικό χρέος της χώρας. «Η διαδικασία αναχρηματοδότησης του εξωτερικού χρέους της Βενεζουέλας ξεκίνησε με τεράστια επιτυχία», ανέφερε η κυβέρνηση σε ανακοίνωση αργά χθες (τοπική ώρα).

Στους περίπου 100 συμμετέχοντες της συνάντησης περιλαμβάνονται ομολογιούχοι από τη Βενεζουέλα, τις ΗΠΑ, τον Παναμά, τη Βρετανία, την Κολομβία, τη Χιλή, την Αργεντινή και την Ιαπωνία, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Η έναρξη της αναχρηματοδότησης του χρέους μας επικυρώνει την απόλυτη πρόθεσή μας να συμμορφωθούμε, όπως κάναμε πάντα, με όλες τις υποχρεώσεις μας», ανέφερε η κυβέρνηση.

Οι ομολογιούχοι, ωστόσο, είχαν διαφορετική άποψη. Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση συνέχισαν να μην έχουν σαφή εικόνα για το πώς η Βενεζουέλα σκοπεύει να αποφύγει μια χρεοκοπία και πώς μπορεί να πετύχει μια αναχρηματοδότηση δεδομένων των κυρώσεων του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!