Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Το Βέλγιο έφθασε στην 3η γενιά των «έξυπνων» ταυτοτήτων
[CNN Greece]: Το Βέλγιο έφθασε στην 3η γενιά των «έξυπνων» ταυτοτήτων

[CNN Greece]: Το Βέλγιο έφθασε στην 3η γενιά των «έξυπνων» ταυτοτήτων

Η Εσθονία είναι η χώρα που θεωρείται πρότυπο όσον αφορά στην ψηφιακή διακυβέρνηση αλλά δεν είναι το μόνο κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει κάνει σημαντικά βήματα όσον αφορά στην αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν να υποστηρίζουν στο Βέλγιο, όπου οι νέου τύπου ταυτότητες με τη χρήση «έξυπνου» chip συμπληρώνουν πλέον πάνω από 15 χρόνια ζωής.

Στην προσέγγιση που ακολούθησε το Βέλγιο όσον αφορά την ταυτότητα του κάθε πολίτη αναφέρθηκε σε πρόσφατη παρουσίαση του που οργανώθηκε από την πρεσβεία του Βελγίου ο Frank Leyman, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως ο «ψηφιακός» πρέσβης της χώρας και ασχολείται με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση από το 2005. Η παρουσίαση του κ. Leyman ήταν και μία έμμεση ένδειξη του ενδιαφέροντος βελγικών επιχειρήσεων, όπως είναι η Zetes, για τον επικείμενο διαγωνισμό για τις ταυτότητες νέου τύπου που θα προκηρύξει εντός του 2020 η ελληνική κυβέρνηση.

Κατά την παρουσίαση του ο κ. Leyman αναφέρθηκε στο τι έχει κάνει μέχρι τώρα το Βέλγιο και πολλοί από τους παρευρισκόμενους θυμήθηκαν αρκετές από τις εξαγγελίες που έχουν γίνει από την πλευρά του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Για παράδειγμα, στο Βέλγιο ο κάθε πολίτης έχει έναν μοναδικό αριθμό, τον οποίο αποκτά όταν γεννιέται. Τα μητρώα των πολιτών είναι διασυνδεδεμένα μεταξύ τους και οι υπάλληλοι στο δημόσιο τομέα είναι εκείνοι που αναζητούν τα έγγραφα για μία αίτηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!