Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [CNN Greece]: UNESCO: η γιόγκα ανήκει επίσημα στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας
[CNN Greece]: UNESCO: η γιόγκα ανήκει επίσημα στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας

[CNN Greece]: UNESCO: η γιόγκα ανήκει επίσημα στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας

Η Gisele Bündchen (και αναρίθμητοι, επώνυμοι θιασώτες της γιόγκα) δικαιώνονται. Αν και η προέλευση της χάνεται στο παρελθόν -η παλαιότερη αρχαιολογική μαρτυρία της ύπαρξης της Yoga είναι μερικές εγχαράξεις σε πέτρινες πλάκες με γιόγκικες στάσεις που βρέθηκαν το 3000 π.χ στην Ινδική Κοιλάδα- η γιόγκα ζει την μεγαλύτερη δημοφιλία της -τουλάχιστον στη Δύση.

Ίσως αυτό είναι το κίνητρο πίσω από την απόφαση ειδικής επιτροπής της UNESCO που συνεδρίασε στην Αντίς Αμπέμπα και αποφάσισε να συμπεριλάβει τη γιόγκα στον κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας.

Την απολαμβάνουν άνθρωποι “κάθε ηλικίας, χωρίς διάκριση φύλου, τάξης ή θρησκείας” και η πρακτική αυτή “συνδυάζει στάσεις, στοχασμό, ελεγχόμενη αναπνοή, απαγγελία λέξεων και άλλες τεχνικές που έχουν στόχο να αναπτύξουν το άτομο, να ανακουφίσουν τους πόνους και να επιτρέψουν μια κατάσταση απελευθέρωσης” συνοψίζει η UNESCO.

Η επιτροπή για τη διατήρηση της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας, η οποία συνεδριάζει από τις 28 Νοεμβρίου μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου στην Αιθιοπία, ενέταξε χθες τη βελγική μπύρα και την κουβανέζικη ρούμπα σ’ αυτόν τον κατάλογο που δημιουργήθηκε πριν από δέκα χρόνια και περιλαμβάνει διάφορα είδη ζώσας κληρονομιάς (χορός, μουσική, γαστρονομία, γιορτές ή φεστιβάλ).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!