Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Τζόνσον σε Τουσκ: Brexit στις 31 Οκτωβρίου με ή χωρίς συμφωνία (pics)
[CNN Greece]: Τζόνσον σε Τουσκ: Brexit στις 31 Οκτωβρίου με ή χωρίς συμφωνία (pics)

[CNN Greece]: Τζόνσον σε Τουσκ: Brexit στις 31 Οκτωβρίου με ή χωρίς συμφωνία (pics)

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον είπε στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, σύμφωνα με δηλώσεις Βρετανού αξιωματούχου, μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών στην Σύνοδο G7 , που πραγματοποιείται στο Μπιαρίτς της Γαλλίας.

Ο Τζόνσον είπε στον Τουσκ ότι εξακολουθεί να προτιμά την επίτευξη συμφωνίας με το μπλοκ και επανέλαβε ότι είναι πρόθυμος να συνομιλήσει με τους ηγέτες της ΕΕ, όπως δήλωσε ο αξιωματούχος.

Οι δύο άνδρες θα συναντηθούν εκ νέου τον επόμενο μήνα, στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Ως προς τη σύναψη εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, ο Τζόνσον χαρακτήρισε δύσκολο να ικανοποιηθεί η επιθυμία των ΗΠΑ για μια εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία μέσα σε έναν χρόνο μετά το Brexit .

Ο Τζόνσον, ο οποίος ανέλαβε τον περασμένο μήνα την πρωθυπουργία, είχε την πρώτη του διμερή συνάντηση με τον Τραμπ νωρίτερα σήμερα στην Μπιαρίτς. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για μια ευρεία γκάμα θεμάτων, ανάμεσά τους και για το εμπόριο.

Σε συνεντεύξεις του στα βρετανικά τηλεοπτικά μέσα, ο Τζόνσον είπε ότι οι ΗΠΑ θέλουν να συνάψουν συμφωνία μέσα σε έναν χρόνο, μετά την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!