Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Τζόνσον: Δίνουμε τις μισές βάσεις σε περίπτωση λύσης του Κυπριακού
[CNN Greece]: Τζόνσον: Δίνουμε τις μισές βάσεις σε περίπτωση λύσης του Κυπριακού

[CNN Greece]: Τζόνσον: Δίνουμε τις μισές βάσεις σε περίπτωση λύσης του Κυπριακού

Σε περίπτωση λύσης του Κυπριακού , το Ηνωμένο Βασίλειο είναι διατεθειμένο να προσφέρει σχεδόν τη μισή έκταση των βρετανικών βάσεων στο νησί, όπως είπε ο υπουργός Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον .

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», οι Βρετανικές Βάσεις συμβάλλουν, όχι μόνο στην ασφάλεια του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά και στη σταθερότητα της περιοχής. Παράλληλα τόνισε ότι η διεθνής κοινότητα στηρίζει τους ομιλητές, Νίκο Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί και υπογραμμίζει ότι όλοι θέλουν να έχουν αίσιο τέλος οι διαπραγματεύσεις.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και με τον Κύπριο ομόλογό του Ιωάννη Κασουλίδη. Στη συνέχεια θα συναντηθεί στα κατεχόμενα με τον Μουσταφά Ακιντζί.

Λίγες ώρες πριν αναχωρήσει για το νησί, ο Μπόρις Τζονσον, ζήτησε από τους ηγέτες των διαπραγματευτικών ομάδων των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο, περισσότερη ευελιξία και δημιουργικότητα.

«Αυτή είναι μία σημαντική στιγμή στις διαπραγματεύσεις για λύση», τόνισε καλωσορίζοντας παράλληλα την πρόοδο που έχει επιτευχθεί τους τελευταίους μήνες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!