Σάββατο, 21 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
20 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 3 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Τζεντιλόνι: Δε δεχόμαστε τη νομιμοποίηση των χημικών όπλων
[CNN Greece]: Τζεντιλόνι: Δε δεχόμαστε τη νομιμοποίηση των χημικών όπλων

[CNN Greece]: Τζεντιλόνι: Δε δεχόμαστε τη νομιμοποίηση των χημικών όπλων

Στις εξελίξεις στη Συρία και στη θέση της χώρας του αναφέρθηκε ο Ιταλός υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Πάολο Τζεντιλόνι, κατά την διάρκεια ομιλίας του στη βουλή της Ρώμης.

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε να γυρίσουμε έναν αιώνα πίσω. Η Ιταλία δεν μπορεί να δεχθεί την νομιμοποίηση των χημικών όπλων», τόνισε ο Τζεντιλόνι. Παράλληλα, όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, υπογράμμισε ότι στη Ντούμα της Συρίας, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις έγινε χρήση χημικών όπλων που προκάλεσαν δεκάδες νεκρούς, αλλά πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να υπάρξουν αδιαμφισβήτητες αποδείξεις, εξαιτίας του βέτο που έθεσε η Ρωσία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, με το οποίο δεν επέτρεψε την διεξαγωγή έρευνας.

Στη Ντούμα την Τετάρτη ερευνητές του ΟΑΧΟ

«Η Ιταλία δεν είναι μια ουδέτερη χώρα, η οποία κάθε φορά διαλέγει με ποιον να συμπαραταχθεί, με την Ρωσία ή την Ατλαντική Συμμαχία. Είναι μια σύμμαχος χώρα των Ηνωμένων Πολιτειών, και η στάση της αυτή χαρακτηρίζεται από συνοχή», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός. Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι για την επιχείρηση στη Συρία, την περασμένη εβδομάδα, δεν ζητήθηκε η χρήση των βάσεων ΝΑΤΟ που βρίσκονται σε ιταλικό έδαφος.

Ο Πάολο Τζεντιλόνι, τέλος, υπογράμμισε ότι η απάντηση της 14ης Απριλίου, από μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γαλλίας και της Μεγάλης Βρετανίας «ήταν δικαιολογημένη, με συγκεκριμένους στόχους και περιορισμένης έκτασης» και ότι «δεν υπάρχουν αναφορές σε θύματα στον άμαχο πληθυσμό και ούτε σε παράπλευρες απώλειες».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!