Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Τσίπρας: Μήνυμα συνεργασίας και αποφασιστικότητας στην Άγκυρα
[CNN Greece]: Τσίπρας: Μήνυμα συνεργασίας και αποφασιστικότητας στην Άγκυρα

[CNN Greece]: Τσίπρας: Μήνυμα συνεργασίας και αποφασιστικότητας στην Άγκυρα

Μήνυμα προς την Άγκυρα πως «δεν διαπραγματευόμαστε, δεν εκχωρούμε ούτε σπιθαμή αυτής της γης», έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας , από το ακριτικό Καστελόριζο , ξεκαθαρίζοντας πως «κανείς δεν μπορεί να παίζει με την Ελλάδα, έχουμε αξίες και θα τις υπερασπιστούμε με όποιον τρόπο κι αν χρειαστεί».

Απευθυνόμενος στη γειτονική Τουρκία ο πρωθυπουργός έστειλε διπλό μήνυμα: Από τη μια μήνυμα συνεργασίας και συνεννόησης, μήνυμα ειρηνικής συνύπαρξης, αλλά και μήνυμα αποφασιστικότητας προς τους «γείτονες που δεν μας συμπεριφέρονται πάντα όπως αρμόζει στους καλούς γείτονες. Διάγουμε μια περίοδο αστάθειας που δεν συνάδει με τις αρχές της καλής γειτονίας και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου».

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην «οριστική, αμετάκλητη, και καθαρή έξοδο της Ελλάδας από την επιτροπεία και τα προγράμματα, από μια εποχή ασφυκτικής λιτότητας που κόστισε πολύ», στην ομιλία του από το Καστελόριζο, το νησί από το οποίο τον Απρίλιο του 2010 ξεκίνησε η περιπέτεια της ελληνικής οικονομίας με το διάγγελμα του τότε πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου για την ένταξη της χώρας στο ΔΝΤ.

Μετά από χίλια κύματα, η Ελλάδα βρίσκει ξανά λιμάνι, απάγκιο και ασφαλές, ώστε να ξεκινήσουμε πλέον ένα νέο ταξίδι με πυξίδα τις ανάγκες και τα όνειρα αυτού του λαού, τόνισε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!