Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Τσίπρας για Πρέσπες: Η κυβέρνηση θα δείξει αν έχει θάρρος να προστατεύσει ένα εθνικό κεκτημένο
[CNN Greece]: Τσίπρας για Πρέσπες: Η κυβέρνηση θα δείξει αν έχει θάρρος να προστατεύσει ένα εθνικό κεκτημένο

[CNN Greece]: Τσίπρας για Πρέσπες: Η κυβέρνηση θα δείξει αν έχει θάρρος να προστατεύσει ένα εθνικό κεκτημένο

Κάνοντας ειδική αναφορά στις πρόσφατες εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία, μετά το γαλλικό βέτο , ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας , εξέφρασε την Τετάρτη την εκτίμηση πως στο επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα κληθεί να αποδείξει την ικανότητά της ως «πρωταγωνιστή» στις εξελίξεις τόσο στα Βαλκάνια όσο και ευρύτερα στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Μιλώντας από το βήμα της 4ης Ευρω-αραβικής Συνόδου, που διεξάγεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι «ταυτόχρονα θα κριθεί η ικανότητα της Ελλάδας να υπερασπιστεί και να αξιοποιήσει τις κατακτήσεις στην εξωτερική πολιτική».

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «θα κριθεί από το αν η νέα κυβέρνηση θα επιδείξει το αναγκαίο πολιτικό θάρρος να προστατεύσει το εθνικό κεκτημένο της Συμφωνίας των Πρεσπών, που με ανεύθυνο λαϊκισμό πολέμησε ως αντιπολίτευση».

Για τις τουρκικές προκλήσεις

Αναφερόμενος, ειδικότερα στο θέμα της Τουρκίας, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως «το κοινό μήνυμα στην Τουρκία πρέπει να είναι σαφές: Μαζί απέναντι σε οποιαδήποτε παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

«Το κοινό μήνυμα στην Τουρκία πρέπει να είναι σαφές. Είτε αφορά την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ της, είτε αφορά παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στο Αιγαίο, είτε αφορά την εισβολή στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία».

Αναφερόμενος, εξάλλου, στις εξελίξεις για το Κυπριακό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Οφείλουμε να στηρίξουμε δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, πέρα και έξω από τη λογική του αναχρονιστικού θεσμού των εγγυήσεων και έξω από τη λογική της παρουσίας κατοχικών στρατευμάτων στο νησί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!