Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Α. Τσίπρας: «Αποχαιρετούμε τον Φιντέλ των φτωχών, των καταπιεσμένων, των ανυπότακτων»
[CNN Greece]: Α. Τσίπρας: «Αποχαιρετούμε τον Φιντέλ των φτωχών, των καταπιεσμένων, των ανυπότακτων»

[CNN Greece]: Α. Τσίπρας: «Αποχαιρετούμε τον Φιντέλ των φτωχών, των καταπιεσμένων, των ανυπότακτων»

Με την φράση «αποχαιρετούμε ένα παγκόσμιο σύμβολο αγώνα και αντίστασης που με το παράδειγμά του ενέπνευσε τους αγώνες των λαών σε ολόκληρο τον κόσμο», ξεκίνησε τον επικήδειο λόγο του για τον Φιντέλ Κάστρο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στο λαό της Κούβας , το οποίο αποκάλεσε γενναίο και προσέθεσε:

Μιλώντας από την πλατεία της Επανάστασης, ο πρωθυπουργός, τόνισε ότι είναι μεγάλη τιμή να συμμετέχει σε μια τόσο ιστορική στιγμή, εκπροσωπώντας τον ελληνικό λαό, ο οποίος, όπως τόνισε, «βρίσκεται κοντά στις αξίες και στα ιδανικά για τα οποία παλέψατε και παλεύετε».

Κάνοντας αναφορά στα συνθήματα της ελληνικής και της κουβανικής επανάστασης, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι και οι δύο λαοί πάλεψαν «κόντρα σε ισχυρούς και παντοδύναμους αντιπάλους», για να διεκδικήσουν την ελευθερία και την ανεξαρτησία τους.

Ο πρωθυπουργός απέτισε φόρο τιμής στον Φιντέλ, ο οποίος όπως είπε, αφήνει πίσω πολύτιμη κληρονομιά, «στην παιδεία, στη εξάλειψη του αναλφαβητισμού, στην υγεία, στο επίπεδο των επιστημών και του πολιτισμού».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!