Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Τσίπρας από Βρυξέλλες: Να προχωρήσουν οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας
[CNN Greece]: Τσίπρας από Βρυξέλλες: Να προχωρήσουν οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας

[CNN Greece]: Τσίπρας από Βρυξέλλες: Να προχωρήσουν οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας

Στις αποφάσεις που θα πάρει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τα Δυτικά Βαλκάνια, για το Συριακό και την νοτιοανατολική Μεσόγειο, για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό αλλά και για τα Δυτικά βαλκάνια κρίνεται η αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας από τις Βρυξέλλες.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε να προχωρήσει η ενταξιακή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και να επιβληθούν στοχευμένες κυρώσεις στην Τουρκία. Σε ότι αφορά τα Δυτικά Βαλκάνια, δήλωσε:

Ακολούθως αναφέρθηκε στις κυρώσεις στην Τουρκία λέγοντας ότι «είναι πολύ σημαντικό να εφαρμοστούν επιτέλους οι κυρώσεις που αποφασίστηκαν από το προηγούμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σε ότι αφορά την παραβατική δραστηριότητα της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου. Κυρώσεις στοχευμένες, που μπορεί να αποτελέσουν ένα εμπόδιο προς την Τουρκία, προκειμένου να μη συνεχίσει αυτήν την παραβατική δραστηριότητα και συμπεριφορά. Και βεβαίως πρέπει η ΕΕ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων να παίξει τον ρόλο της ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής που πρέπει να παίζει σε κρίσιμες στιγμές, όπως αυτήν της στρατιωτικής επέμβασης της Τουρκίας στην βορειοανατολική Συρία. Και να αποφασίσει εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία, όσο διαρκούν αυτές οι παράνομες ενέργειες, αντίθετες με το διεθνές δίκαιο, κάτι το οποίο ζήτησα εξάλλου χθες και από τον πρόεδρο Γιούνκερ».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ακόμη ότι «χωρίς αύξηση του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού δεν υπάρχει το απαραίτητο συστατικό που είναι η κοινωνική συνοχή, προκειμένου να προχωρήσουμε μπροστά».

Κλείνοντας εξέφρασε τον φόβο του ότι «παρά την κρισιμότητα των στιγμών, όπως πάντα, δεν υπάρχει η απαραίτητη πολιτική βούληση από όλους προκειμένου να προχωρήσουμε με συναίνεση κάποια βήματα προς τα μπρος, πολύ αναγκαία στην κρίσιμη φάση που διάγουμε».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!