Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Τσακαλώτος: “η κυβέρνηση δεν έχει ως αφήγημα το success story αλλά πως θα ξαναστηθούμε στα πόδια μας”
[CNN Greece]: Τσακαλώτος: “η κυβέρνηση δεν έχει ως αφήγημα το success story αλλά πως θα ξαναστηθούμε στα πόδια μας”

[CNN Greece]: Τσακαλώτος: “η κυβέρνηση δεν έχει ως αφήγημα το success story αλλά πως θα ξαναστηθούμε στα πόδια μας”

«Η κυβέρνηση δεν έχει ως αφήγημα το success story αλλά πως θα ξαναστηθούμε στα πόδια μας», ανέφερε από το βήμα της Βουλής οΕυκλείδης Τσακαλώτος και εκτίμησε ότι το ΔΝΤ δεν θέλει τέταρτο μνημόνιο.

Στην επιτροπή που συζητά το προσχέδιο του προϋπολογισμού, ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι η επίλυση του χρέους και η ένταξη της χώρας στο σύστημα ποσοτικής χαλάρωσης είναι βασικές συνιστώσες για να βγει η χώρα από την κρίση.

«Αν δεν συμβούν αυτά θα μοιάζει ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία και δεν θα πάμε καλά», ανέφερε και εκτίμησε ότι το ΔΝΤ δεν επιθυμεί νέο μνημόνιο. «Δεν θέλει το ΔΝΤ και τέταρτο μνημόνιο, αυτό έχω βγάλει από τις συζητήσεις που έχω κάνει μαζί τους, διαφωνώ με την εκτίμηση Χριστόδουλακη που μίλησε για νέο πρόγραμμα», είπε, χωρίς να κρύψει την ανησυχία του για το κατά πόσο θα είναι βιώσιμη ανάπτυξη το 2017 και 2018. «Το πρόβλημα μου δεν είναι το 2,4- 2,7% ανάπτυξη το 2017, αλλά το κατά πόσο θα είναι βιώσιμη αυτή η ανάπτυξη», υποστήριξε.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναγνώρισε τα ρίσκα του προϋπολογισμού «προς το καλύτερο και το χειρότερο», καθώς υπάρχουν «μέτρα υφεσιακά» και τόνισε ότι πρώτη μέριμνα για την κυβέρνηση στη φάση της ανάπτυξης θα είναι η προστασία του κόσμου της εργασίας σε σχέση με τις δαπάνες, τη μείωση της φορολογίας και τις εργασιακές σχέσεις μέσα από την κατοχύρωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!