Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Οι τρεις απόψεις στην κυβέρνηση για βουλευτικές εκλογές τον Ιούνιο
[CNN Greece]: Οι τρεις απόψεις στην κυβέρνηση για βουλευτικές εκλογές τον Ιούνιο

[CNN Greece]: Οι τρεις απόψεις στην κυβέρνηση για βουλευτικές εκλογές τον Ιούνιο

Ο Αλέξης Τσίπρας και το σύνολο των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαιώνουν σε όλους τους τους τόνους ότι οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο με τη λήξη της κυβερνητικής θητείας.

Στη συνέντευξή του στον Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ o πρωθυπουργός ήταν κατηγορηματικός: « Όχι δεν υπάρχει τρόπος να αλλάξει (ΣτΣ η απόφαση για τις εκλογές τον Οκτώβριο), η στρατηγική μου είναι δεδομένη. Να σας πω κάτι. Δέχθηκα εισηγήσεις να πάω σε τριπλή ή τετραπλή κάλπη τις οποίες και απέρριψα.»

Ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου

Ωστόσο, το σενάριο για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες αναζωπυρώθηκε μετά την ανακοίνωση της επίσπευση του ορισμού του νέου προέδρου του Αρείου Πάγου . Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου ξεκίνησε χτες τις σχετικές διαδικασίες εν όψει των συνταξιοδοτήσεων του προέδρου, της εισαγγελέως και πέντε αντιπροέδρων του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας. Η θητεία των αεροπαγιτών λήγει στις 30 Ιουνίου, οπότε κανονικά η διαδικασία αντικατάστασής τους θα έπρεπε να ξεκινήσει μέσα στον Ιούνιο. Η επίσπευση της διαδικασίας ερμηνεύτηκε ως προετοιμασία για επίσπευση των εκλογών.

Να σημειωθεί ότι o ορισμός του προέδρου του Αρείου Πάγου και του νέου επιτρόπου στην Κομισιόν αποτελούν δύο πολύ σημαντικές αποφάσεις που πρέπει να λάβει η κυβέρνηση τον Ιούνιο. Ορισμένοι μάλιστα εκτιμούν ότι ο χρόνος αυτών των αποφάσεων έπαιξε ρόλο στην απόφαση του πρωθυπουργού να μην πάει σε τριπλές εκλογές στις 26 Μαΐου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!