Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Τραμπ: Οι κυρώσεις προς τη Ρωσία θα αρθούν εάν…
[CNN Greece]: Τραμπ: Οι κυρώσεις προς τη Ρωσία θα αρθούν εάν…

[CNN Greece]: Τραμπ: Οι κυρώσεις προς τη Ρωσία θα αρθούν εάν…

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αρθούν οι κυρώσεις προς τη Ρωσία άφησε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

«Εάν η Ρωσία μας βοηθήσει πραγματικά, γιατί κάποιος να συνεχίσει να επιβάλλει κυρώσεις σε κάποιον που κάνει κάποια αληθινά σπουδαία πράγματα;» ανέφερε ο Τραμπ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα The Wall Street Journal διευκρινίζοντας ότι θα διατηρήσει τις κυρώσεις «τουλάχιστον για μια χρονική περίοδο».

Παράλληλα τόνισε ότι είναι έτοιμος να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν αφού αναλάβει τα καθήκοντά του την 20ή Ιανουαρίου.

Ερωτηθείς εάν υποστηρίζει την πολιτική της «ενιαίας Κίνας» την οποία εφαρμόζει η Ουάσινγκτον επί δεκαετίες, ο Τραμπ απάντησε «τα πάντα είναι υπό διαπραγμάτευση, περιλαμβανομένης της πολιτικής της “Ενιαίας Κίνας”».

Ο Τραμπ εξόργισε την κινεζική κυβέρνηση ανακοινώνοντας ότι δέχθηκε συγχαρητήριο τηλεφώνημα από την πρόεδρο της Ταϊβάν και αμφισβητώντας την πολιτική της «ενιαίας Κίνας». Οι ΗΠΑ επί δεκαετίες αποδέχονται δημόσια την κινεζική θέση ότι η Ταϊβάν είναι έδαφος της Κίνας.

Ο Τραμπ είχε πει στο παρελθόν ότι θα επέβαλε κυρώσεις στην Κίνα για χειραγώγηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του νομίσματός της αφού αναλάβει την εξουσία. Στη συνέντευξή του είπε ότι δεν θα προχωρήσει σε αυτό ο βήμα από την πρώτη του ημέρα στο Λευκό Οίκο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!