Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Τυφώνας Ντόριαν: Καταστροφικό πέρασμα από τις Μπαχάμες – Εντατικές προετοιμασίες στις ΗΠΑ
[CNN Greece]: Τυφώνας Ντόριαν: Καταστροφικό πέρασμα από τις Μπαχάμες – Εντατικές προετοιμασίες στις ΗΠΑ

[CNN Greece]: Τυφώνας Ντόριαν: Καταστροφικό πέρασμα από τις Μπαχάμες – Εντατικές προετοιμασίες στις ΗΠΑ

Τεράστιες είναι οι καταστροφές που προκάλεσε ο Ντόριαν στις νήσους Άμπακος, σύμφωνα με τα στοιχεία που μεταφέρει το CNNi . O τυφώνας, που την Κυριακή αναβαθμίστηκε σε κατηγορίας κινδύνου 5, «σφυροκόπησε» τις Μπαχάμες και συνεχίζει την πορεία του προς τις ΗΠΑ .

Υπάρχουν πολλές αναφορές για κατεστραμμένα σπίτια και διαλυμένες οροφές οικημάτων, ενώ η Πυροσβεστική αναμένεται να δώσει έναν αναλυτικό απολογισμό των καταστροφών μόλις κοπάσουν οι θυελλώδεις άνεμοι.

Τα πλάνα που έχουν δημοσιευτεί στα social media είναι ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή.

«Τώρα, δεν είναι ώρα για να πανικοβληθούμε, είναι ώρα για να σχεδιάσουμε πώς θα αναρρώσουμε», σημείωσε η Υπηρεσία, μέσω Twitter.

Ο τυφώνας κινήθηκε με ανέμους που έφτασαν τα 220χλμ/ώρα, σύμφωνα με την ενημέρωση του Εθνικού Κέντρου Τυφώνων, ενώ υπήρξαν πληροφορίες για πελώρια κύματα.

Οι πληροφορίες του CNNi, αναφέρουν πως οι δυσμενείς συνθήκες θα συνεχίσουν να πλήττουν τις νήσους για αρκετές ακόμη ώρες.

Η πορεία του τυφώνα

Την ίδια ώρα, εντατικές είναι οι προετοιμασίες στη Φλόριντα για την έλευση του τυφώνα, που – κατά ορισμένους – ενδέχεται να είναι ο μεγαλύτερος των τελευταίων τριάντα ετών.

Βορειότερα, στην Τζόρτζια και τη Νότια Καρολίνα, πολλές παράκτιες κοινότητες έχουν σημάνει συναγερμό, με τους κατοίκους να γεμίζουν σάκους με άμμο και τις αρχές να ελέγχουν την αντοχή των υποδομών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!