Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
4 °C 11 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
2 °C 8 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Θύματα εκμετάλλευσης οι αλλοδαποί εργαζόμενοι στη Γερμανία
[CNN Greece]: Θύματα εκμετάλλευσης οι αλλοδαποί εργαζόμενοι στη Γερμανία

[CNN Greece]: Θύματα εκμετάλλευσης οι αλλοδαποί εργαζόμενοι στη Γερμανία

Κακοπληρωμένοι, εργάζονται συχνά χωρίς συμβάσεις και δεν αμείβονται για τις υπερωρίες που εξαναγκάζονται να κάνουν: Στη Γερμανία , οι αλλοδαποί πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης από τους εργοδότες τους, σύμφωνα με μια έκθεση του γερμανικού Ινστιτούτου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων Σύροι και Ιρακινοί που έφτασαν στη χώρα κατά τη μεταναστευτική κρίση του 2015, αλλά επίσης και Ρουμάνοι, Βούλγαροι και Λατινοαμερικάνοι, είναι θύματα “σοβαρής εκμετάλλευσης” στον χώρο εργασίας τους, καταγγέλλει το ανεξάρτητο ινστιτούτο στην ετήσια έκθεσή του που παρουσιάστηκε στο γερμανικό κοινοβούλιο.

Οι εργοδότες δεν διστάζουν να αμείβουν τους ξένους με μισθούς πολύ χαμηλότερους από τον κατώτερο (σήμερα είναι 8,84 ευρώ την ώρα). Ορισμένοι υποχρεώνονται να δουλεύουν υπερωρίες, χωρίς να τις πληρώνονται ή στεγάζονται σε ακατάλληλους χώρους.

Το Ινστιτούτο συνέταξε αυτήν την έκθεση αφού πήρε συνεντεύξεις από δεκάδες αλλοδαπούς εργαζόμενους.

Οι συνθήκες αυτές απαντώνται συχνά στους τομείς των οικοδομών, της εστίασης, της επεξεργασίας κρεάτων, της υγείας και του καθαρισμού κτιρίων. Καθώς δεν υπογράφουν συμβάσεις και δεν τους δίνονται αποδείξεις πληρωμής, οι μετανάστες αδυνατούν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για να διεκδικήσουν τα οφειλόμενα. Οι εργοδότες δεν καταβάλουν επίσης εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!