Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Θεσσαλονίκη: Τουλάχιστον δέκα ακίνητα στη Χαλκιδική με τουριστικό ενδιαφέρον
[CNN Greece]: Θεσσαλονίκη: Τουλάχιστον δέκα ακίνητα στη Χαλκιδική με τουριστικό ενδιαφέρον

[CNN Greece]: Θεσσαλονίκη: Τουλάχιστον δέκα ακίνητα στη Χαλκιδική με τουριστικό ενδιαφέρον

Σε τουλάχιστον δέκα ανέρχονται σήμερα τα μεγάλα ακίνητα στη Χαλκιδική με αυξημένο τουριστικό ενδιαφέρον, τα οποία είτε ανήκουν σε δήμους είτε εντάσσονται στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ και μπορούν να φιλοξενήσουν μεγάλες αναπτύξεις τουριστικού χαρακτήρα, όπως γήπεδα γκολφ ή σύνθετα συγκροτήματα τουριστικής κατοικίας- ξενοδοχειακών μονάδων.

Τα εν λόγω ακίνητα, όπως και οι μικρότερες παραθαλάσσιες εκτάσεις, συντηρούν «ζεστό» το ενδιαφέρον επενδυτών, που τα παρακολουθούν από κοντά, παρότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς ορισμένων από αυτά ενίοτε περιπλέκει την κατάσταση, καθυστερώντας την αξιοποίησή τους.

Τα παραπάνω επισημαίνουν μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος, γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) και ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών της περιοχής, Γρηγόρης Στιβαχτάρης.

Απαντώντας δε σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ σε σχέση με τις τέσσερις εκτάσεις στον Νέο Μαρμαρά για τις οποίες -σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ- πλειοδότησε η βουλγαρική κατασκευαστική εταιρεία «ULTRASTROY EOOD», με προσφορά ύψους 3,1 εκατ. ευρώ, απαντά: «Τα τέσσερα αυτά ακίνητα δεν είχαν μεγάλη στρεμματική ανάπτυξη και η εταιρεία τα προορίζει απ’ ό,τι φαίνεται για τη δημιουργία τουριστικών κατοικιών».

Πέρα από τα ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ, προσθέτει, υπάρχουν και μεγάλες δημοτικές εκτάσεις, κυρίως εντός των ορίων των δήμων Πολυγύρου, Προποντίδας, Αριστοτέλη και Σιθωνίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!