Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Θέουτα και Μελίγια: χωρίς δικαιώματα οι πρόσφυγες
[CNN Greece]: Θέουτα και Μελίγια: χωρίς δικαιώματα οι πρόσφυγες

[CNN Greece]: Θέουτα και Μελίγια: χωρίς δικαιώματα οι πρόσφυγες

Η Θέουτα και η Μελίγια είναι περιοχές όπου οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν έχουν δικαιώματα, καταγγέλλει ηΔιεθνής Αμνηστία

Αστυνομική βία, απώθηση πιθανών αιτούντων άσυλο, άσχημες συνθήκες διαβίωσης, ελλιπής προστασία των ευάλωτων ομάδων, των κακοποιημένων γυναικών και των ανάπηρων. Οκτώ μορφές παραβιάσεων των δικαιωμάτων των προσφύγων έχει καταγράψει η Διεθνής Αμνηστία στη Θέουτα και η Μελίγια τα μοναδικά χερσαία σύνορα της Ευρώπης με την Αφρική.

Η οργάνωση, αφού διεξήγαγε πενήντα συνεντεύξεις, κατήγγειλε την Ισπανία για έλλειψη σεβασμού στο δικαίωμα ασύλου και χαρακτήρισε τις συγκεκριμένες περιοχές ως «περιοχές χωρίς δικαιώματα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες».

«Οι δυσκολίες στην πρόσβαση, οι συνοπτικές απωθήσεις και η αστυνομική βία (…) καθιστούν σχεδόν αδιαπέραστα τα σύνορα αυτά για τους πρόσφυγες», καταγγέλλει η έκθεση.

«Η Ισπανία είναι ένα σχολείο σε ό,τι αφορά την ανάσχεση εισόδου» στο έδαφός της, δήλωσε η Βιρτζίνια Άλβαρες, συντάκτρια της έκθεσης, κάνοντας λόγο για «κλειστά σύνορα» εξαιτίας των κοινών ενεργειών των δυνάμεων ασφαλείας της Ισπανίας και του Μαρόκου.

Μελίγια

Στη Μελίγια, οι πρόσφυγες είναι αντιμέτωποι με έναν διπλό φράχτη ύψους έξι μέτρων, τον οποίο αν προσπαθήσουν να περάσουν συχνά μένουν κρεμασμένοι επί ώρες.

Κάποιοι από αυτούς δικαιούνται άσυλο, όπως προβλέπει το διεθνές δίκαιο για τους ανθρώπους η ζωή των οποίων κινδυνεύει στη χώρα τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!