Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 13 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Θεοδωράκης: Η συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου δεν απαντάει σε κανένα σημαντικό ζήτημα
[CNN Greece]: Θεοδωράκης: Η συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου δεν απαντάει σε κανένα σημαντικό ζήτημα

[CNN Greece]: Θεοδωράκης: Η συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου δεν απαντάει σε κανένα σημαντικό ζήτημα

Την εκτίμηση ότι η συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου δεν απαντά σε κανένα από τα σημαντικά ζητήματα αναφορικά με τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας που έχουν τεθεί από τον προοδευτικό κόσμο της χώρας, εξέφρασε ο Σταύρος Θεοδωράκης , τονίζοντας ότι η εκκλησιαστική περιουσία ορίζεται μόνο από ό,τι η Εκκλησία έχει αγοράσει ή απέκτησε από δωρεές και κληροδοτήματα.

Τις επιφυλάξεις του για τη συμφωνία Τσίπρα- Ιερώνυμου εκφράζει ο επικεφαλής του Ποταμιού, σε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο», δηλώνοντας «οπαδός» της σχολής του Αντώνη Τρίτση, στο ζήτημα της εκκλησιαστικής περιουσίας .

«Στην Εκκλησία πέρα από τους ναούς και τα μοναστήρια, ανήκει μόνο ό,τι έχει αγοράσει ή απέκτησε από δωρεές και κληροδοτήματα. Δεν μπορείς να λες “αυτή η πλαγιά είναι δική μου από την εποχή της τουρκοκρατίας”. Το κράτος δεν πρέπει να αναγνωρίζει καμία περιουσία που δεν έχει συμβόλαια του ελληνικού κράτους. Εγώ είμαι της σχολής του Αντώνη Τρίτση στο ζήτημα της εκκλησιαστικής περιουσίας», τονίζει ο κ. Θεοδωράκης

«Η πρόβλεψη ότι οι ιερείς πρέπει να πάψουν να είναι δημόσιοι υπάλληλοι είναι σωστή. Πρέπει όμως να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα καταλήξουν να γίνουν μετακλητοί υπάλληλοι των εκάστοτε Μητροπολιτών», συμπληρώνει. «Η συμφωνία Τσίπρα–Ιερώνυμου δεν απαντά σε κανένα από τα σημαντικά ζητήματα που έχουν τεθεί από τον προοδευτικό κόσμο της χώρας. Εμείς λέμε ότι η εκκλησία δεν μπορεί να καθορίζει την σχολική εκπαίδευση» τονίζει ο κ. Θεοδωράκης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!