Κυριακή, 26 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Θεοχαρόπουλος: Αναλαμβάνουμε ευθύνη στα δύσκολα για μια σύγχρονη αριστερή πρόταση διακυβέρνησης
[CNN Greece]: Θεοχαρόπουλος: Αναλαμβάνουμε ευθύνη στα δύσκολα για μια σύγχρονη αριστερή πρόταση διακυβέρνησης

[CNN Greece]: Θεοχαρόπουλος: Αναλαμβάνουμε ευθύνη στα δύσκολα για μια σύγχρονη αριστερή πρόταση διακυβέρνησης

Η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση σηματοδοτεί την συμπόρευση των προοδευτικών αριστερών δυνάμεων του τόπου και ήταν απολύτως αναμενόμενη εξέλιξη, για να δοθούν άμεσα εφικτές λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας και να ηττηθεί η συντηρητική δεξιά και η ακροδεξιά τονίζει σε συνέντευξη που έδωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του κόμματος, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, την επομένη της ορκωμοσίας του στη θέση του υπουργού Τουρισμού.

Αποδίδει δε, την αντίδραση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ χωρίς καν σοβαρά πολιτικά επιχειρήματα, όπως αναφέρει, στην αποδυνάμωση του αφηγήματος τους και την αποκάλυψη της δικής τους στρατηγικής σύμπλευσης, που προκάλεσε αυτή η πολιτική κίνηση.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος τονίζει ότι στην Ελλάδα η πλειοψηφία του προοδευτικούχώρου θα εκφρασθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ενώ αντίθετα το ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής βάζει ως στόχο την στρατηγική ήττα της αριστεράς δηλαδή την στρατηγική νίκη της δεξιάς καθώς εξελίχθηκε σ’ ένα περίκλειστο κόμμα, μακριά από τους προσανατολισμούς ακόμη και της ίδιας της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Χαρακτηρίζει μάλιστα “παρά φύσιν” την «στρατηγική συμπόρευση του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ με τη δεξιά και τη ΝΔ και την κοινή στάση τους σε όλα τα κορυφαία ζητήματα πολιτικής».

Ακολουθεί το κείμενο της συνέντευξης που παραχώρησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. και υπουργός Τουρισμού Δ. Θεοχαρόπουλος.

1. Τι σηματοδοτεί αυτή τη χρονική στιγμή η συμμετοχή της Δημοκρατικής Αριστεράς και η δική σας στην κυβέρνηση;

Την αποφασιστικότητά μας να προωθηθεί από εδώ και στο εξής η Προοδευτική Συμμαχία σε όλα τα επίπεδα και στο πεδίο της εφαρμοσμένης πολιτικής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!