Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Θέλει να κλείσει την αξιολόγηση το αργότερο μέχρι το τέλος του χρόνου
[CNN Greece]: Θέλει να κλείσει την αξιολόγηση το αργότερο μέχρι το τέλος του χρόνου

[CNN Greece]: Θέλει να κλείσει την αξιολόγηση το αργότερο μέχρι το τέλος του χρόνου

Το Μαξίμου επιθυμεί για πολλούς λόγους να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση το συντομότερο δυνατόν. Ένας από αυτούς σχετίζεται με την λήξη της αβεβαιότητας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τον τερματισμό των σεναρίων περί εκλογών.

Κι ένας ακόμη σχετίζεται με την πιθανότητα ενός αρνητικού δημοψηφίσματος στην Ιταλία που είναι άγνωστο τι συνέπειες θα είχε συνολικά για την Ελλάδα και την στάση της Ευρώπης απέναντί της.

Ως εκ τούτουο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέφερε και πάλι χθες πως στις 5 Δεκεμβρίου στο Εurogroup θα μπορούσε να επιβεβαιωθεί η πολιτική συμφωνία ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών ούτως ώστε έως το τέλος του χρόνου το αργότερο να οριστικοποιηθούν όλες οι λεπτομέρειες γύρω από αυτήν. Κι αν την επόμενη Δευτέρα η πολιτική συμφωνία δεν αποτελέσει γεγονός τότε να καταβληθούν προσπάθειες πριν από το τέλος του ’16 οι εμπλεκόμενες πλευρές να καταλήξουν σε μία πολιτική λύση.

Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση υπονόησε χθες ότι υπάρχει πιθανότητα να αποδεχθεί ακόμή και πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% για τα χρόνια μετά την λήξη του ελληνικού προγράμματος το 2018 προκειμένου να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση. Σε μία τέτοια περίπτωση θα μπορούσαν τα μεσοπρόθεσμα προγράμματα που θα καταθέσει η κυβέρνηση να αναφέρονται σε πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% αλλά να τροποποιηθούν όταν θα υπάρξει λύση για το χρέος προς τα κάτω.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!