Κυριακή, 22 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 0 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: «Θέλαμε να τιμήσουμε τον Γ. Μπαλταδώρο», λέει ένας εκ των 3 που ύψωσαν τη σημαία στη βραχονησίδα
[CNN Greece]: «Θέλαμε να τιμήσουμε τον Γ. Μπαλταδώρο», λέει ένας εκ των 3 που ύψωσαν τη σημαία στη βραχονησίδα

[CNN Greece]: «Θέλαμε να τιμήσουμε τον Γ. Μπαλταδώρο», λέει ένας εκ των 3 που ύψωσαν τη σημαία στη βραχονησίδα

Ως μια αυθόρμητη κίνηση, που έγινε για να τιμηθεί η μνήμη του Γιώργου Μπαλταδώρου , του σμηναγού που έχασε τη ζωή του στη συντριβή του Mirage 2000-5 την περασμένη εβδομάδα, περιέγραψε την ανάρτηση της ελληνικής σημαίας σε βραχονησίδες στο Αιγαίο, ένας από τους τρεις νεαρούς που συμμετείχαν στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

«Ήταν ξαφνική απόφαση, την ώρα που πίναμε καφέ», δήλωσε ο Χαράλαμπος Τσαγαλάς, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και πρόσθεσε: «Ανεβάσαμε τις σημαίες και ρίξαμε και στεφάνι στη θάλασσα προς τιμήν του Μπαλταδώρου».

Ο νεαρός, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στους Φούρνους Ικαρίας, περιέγραψε πώς έγιναν τα πράγματα, με κάθε λεπτομέρεια:

Τόνισε μάλιστα πως το μεσημέρι της επόμενης ημέρας «πήγαμε να δούμε αν είναι εκεί οι σημαίες και ήταν και στα 5 νησιά, δεν είχαν πέσει».

Διαχωρίζοντας μάλιστα τη θέση του από πολιτικές σκοπιμότητες και κίνητρα, δήλωσε: «Δεν έχουμε πολιτικά κίνητρα, ούτε Χρυσαυγίτες είμαστε. Το κάναμε για τη σημαία και την πατρίδα. Δεν έγινε για να προκαλέσουμε τους Τούρκους, άσχετα με το τι έχουν κάνει αυτοί».

«Το μήνυμα μας προς τους Τούρκους: ειρήνη σε αυτούς», είπε χαρακτηριστικά και τέλος ανέφερε πως «επειδή κάποιοι είπαν ότι εξαιτίας της πράξης μας θα καθυστερήσει η επιστροφή των δύο (σσ. Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη), εμείς οι τρεις πάμε στη θέση τους».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!