Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | LIFESTYLE - MEDIA | [CNN Greece]: Street Art: Ένα παιδί μάς κοιτάει με νόημα πίσω από τα σύνορα Μεξικού – ΗΠΑ
[CNN Greece]: Street Art: Ένα παιδί μάς κοιτάει με νόημα πίσω από τα σύνορα Μεξικού – ΗΠΑ

[CNN Greece]: Street Art: Ένα παιδί μάς κοιτάει με νόημα πίσω από τα σύνορα Μεξικού – ΗΠΑ

Ο Γάλλος καλλιτέχνης του δρόμου JR είναι διάσημος για τα μεγάλα πρότζεκτ που αναλαμβάνει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Δεν κάνει Τέχνη για την Τέχνη μόνο, όμως, όπως εξάλλου και οι περισσότεροι σπουδαίοι καλλιτέχνες του δρόμου.

Κάνει Τέχνη με μηνύματα και ένα μήνυμα -πολύ ηχηρό- είναι αυτό που θέλησε να περάσει με το installation που δημιούργησε στη μεξικανική πλευρά των συνόρων με τις ΗΠΑ. Ο JR και η ομάδα του κατασκεύασαν ένα τεράστιο ξύλινο ταμπλό και επάνω του τοποθέτησαν ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά του πόστερ, τη φιγούρα ενός μικρού παιδιού που κοιτάει πάνω από τα σύνορα προς τις ΗΠΑ.

Ο Κικίτο, ένα αγόρι ενός έτους από την πόλη του Τεκάτε, σκύβει πάνω από τον περίφημο τοίχο που χωρίζει τις δύο χώρες. Ο Κικίτο και η οικογένεια του δεν μπορούν, όμως, να περάσουν τα σύνορα και να δουν το έργο Τέχνης από την εμπρόσθια πλευρά του…

Το πρότζεκτ, στο οποίο ο JR είχε τη βοήθεια και του Banksy , χρησιμοποιεί ένα ανθρώπινο πρόσωπο προκειμένου να ευαισθητοποιήσει για την κατάσταση στα Αμερικανομεξικανικά σύνορα και το τεράστιο θέμα της μετανάστευσης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο JR ασχολείται με το συγκεκριμένο θέμα. Το 2015, με ένα πρότζεκτ στο περίφημο Έλις Άιλαντ, αποκάλυψε πώς ήταν η ζωή για τους μετανάστες που έμπαιναν στις ΗΠΑ το 19ο αιώνα.

Στην ουσία της, η δουλειά του JR είναι πάντα για τα πρόσωπα: Πώς, αν κοιτάγαμε ο ένας τον άλλον χωρίς προκαταλήψεις, ο κόσμος θα ήταν ένα καλύτερο μέρος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!