Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Στο Λονδίνο η επόμενη σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ
[CNN Greece]: Στο Λονδίνο η επόμενη σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ

[CNN Greece]: Στο Λονδίνο η επόμενη σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ

Η επόμενη σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ θα διεξαχθεί στο Λονδίνο στις 3-4 Δεκεμβρίου, όπου θα εορταστούν τα 70 χρόνια της Συμμαχίας, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Γενς Στόλτενμπεργκ .

«Ελπίζω ότι αυτή η σύνοδος θα φέρει καρπούς», πρόσθεσε.

Ο Στόλτενμπεργκ επισκέπτεται το Λονδίνο όπου συναντήθηκε με την υπουργό Άμυνας Πένι Μόρντοντ. Την Πέμπτη πρόκειται να συμμετάσχει σε ένα συνέδριο για την κυβερνοασφάλεια.

Όπως είπε, συζήτησε την περασμένη εβδομάδα με την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι θέματα που άπτονται της προετοιμασίας της συνόδου και, με την ευκαιρία αυτή, συμφώνησαν για την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής της.

«Η σύνοδος του Λονδίνου θα είναι μια ευκαιρία για τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των συμμαχικών χωρών να συζητήσουν τις τρέχουσες και τις μελλοντικές προκλήσεις όσον αφορά την ασφάλεια και να φροντίσουν ώστε το ΝΑΤΟ να συνεχίσει να προσαρμόζεται για να εγγυάται την ασφάλεια ενός πληθυσμού περίπου 1 δισεκατομμυρίου ανθρώπων», είχε δηλώσει ο Στόλτενμπεργκ τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν ακόμη δεν ήταν γνωστή η ημερομηνία διεξαγωγής της συνόδου. Το ΝΑΤΟ πρέπει να προετοιμαστεί «για έναν κόσμο χωρίς συνθήκη πυρηνικού αφοπλισμού» στην Ευρώπη και «για μια Ρωσία που θα συνεχίσει να αναπτύσσει πυραύλους» ικανούς να πλήξουν ευρωπαϊκές πόλεις, προειδοποίησε επίσης.

Η Βρετανία, η οικοδέσποινα της συνόδου αυτής, μέχρι τον Δεκέμβριο θα έχει αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εφόσον τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!