Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Στο Κόμο η επίσημη «πρώτη» της διεθνούς εκστρατείας του Τσίπρα
[CNN Greece]: Στο Κόμο η επίσημη «πρώτη» της διεθνούς εκστρατείας του Τσίπρα

[CNN Greece]: Στο Κόμο η επίσημη «πρώτη» της διεθνούς εκστρατείας του Τσίπρα

Στη μαγευτική λίμνη Κόμο θα βρεθεί μεθαύριο ο Αλέξης Τσίπρας .

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετάσχει στο ετήσιο φόρουμ του ιδρύματος Ambrosetti . Το Φόρουμ «Intelligence in the world, Europe and Italy» πραγματοποιείται στην πολυτελέστατη Villa d’ Este στο Τσερνόμπιο, το οποίο είναι ένα από τα πιο όμορφα χωριά της λίμνης Κόμο.

Από το 1975 που ξεκίνησε η διοργάνωση, στο φόρουμ του ιδρύματος Ambrosetti συγκεντρώνονται κάθε χρόνο αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, κορυφαίοι εκπρόσωποι ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, υπουργοί, βραβευμένοι με Νόμπελ, επιχειρηματίες και τεχνοκράτες, προκειμένου να συζητήσουν σχετικά με την παγκόσμια κατάσταση. Οι εργασίες είναι κλειστές στο κοινό.

Ο μετασχηματισμός της Ευρώπης

Ο κ. Τσίπρας θα συμμετάσχει στο τραπέζι για τον «Μετασχηματισμό της Ευρώπης». Συνομιλητές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο Φραντς Τίμερμανς, υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν με το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, οι πρώην πρωθυπουργοί της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα και Μάριο Μόντι, ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν Μάριο Πρόντι, κι ο Γκερτ Βιλντερς, αρχηγός του ολλανδικού ακροδεξιού Κόμματος της Ελευθερίας. Στο Κόμο ο κ. Τσίπρας θα συνοδεύεται από τον διευθυντή του γραφείου του Μιχάλη Καλογήρου και τον διπλωματικό σύμβουλό του Βαγγέλη Καλπαδάκη.

Διεθνές «παρών»

Πηγή από το περιβάλλον του κ. Τσίπρα είπε στο CNN Greece ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει στο φόρουμ Ambrosetti «την επιτακτική ανάγκη για προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που μπορούν να αποτελέσουν απάντηση στην κρίση της Ευρώπης και την απειλή του Brexit». Είναι βέβαιο ότι ο κ. Τσίπρας θα εκφράσει την αμέριστη συμπαράστασή του στον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!