Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Στις Βρυξέλλες για τη μάχη του χρέους
[CNN Greece]: Στις Βρυξέλλες για τη μάχη του χρέους

[CNN Greece]: Στις Βρυξέλλες για τη μάχη του χρέους

Η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής των ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες είναι ενδεχομένως για τονΑλέξη Τσίπρα λιγότερο σημαντική από τις επαφές που θα επιδιώξει ο πρωθυπουργός στην βελγική πρωτεύουσα με αντικείμενο την διαπραγμάτευση και το χρέος.

Το Μέγαρο Μαξίμου επιβεβαιώνει ότι ο πρωθυπουργός θα έχει ένα «πυκνό» πρόγραμμα στο περιθώριο της Συνόδου, ωστόσο προς το παρόν δεν επιβεβαιώνει κάποιο ραντεβού του ΑλέξηΤσίπρα. Οι πληροφορίες επιμένουν πάντως ότι θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιόυνκερ, ενώ συνάντηση θα γίνει και με τους Άνγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ.

Ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει μέσω των συναντήσεών του με ηγέτες και εκπροσώπους ευρωπαϊκών θεσμών να κατανοήσει ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις των δανειστών ως προς το ζήτημα της διευθέτησης του χρέους.

Επίσης, θα προσπαθήσει να καταλάβει εάν η δεύτερη αξιολόγηση που ξεκινά την ερχόμενη Κυριακή θα εξελιχθεί ανώδυνα ή θα παιχτούν καθυστερήσεις που θα συνοδεύονται από υπερβολικές αξιώσεις των θεσμών. Για τον Αλέξη Τσίπρα η διαπραγμάτευση και η εξέλιξη της υπόθεσης του χρέους αποτελούν ένα από τα ανοιχτά μέτωπα στο εξωτερικό της χώρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!