Κυριακή, 26 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Στις… φτερούγες του Σόιμπλε η συμφωνία
[CNN Greece]: Στις… φτερούγες του Σόιμπλε η συμφωνία

[CNN Greece]: Στις… φτερούγες του Σόιμπλε η συμφωνία

Άμεση λύση αναζητούν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές της διαπραγμάτευσης (η καθεμιά για τους λόγους της), προκειμένου να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας. Πόσο μοιάζει εφικτό κάτι τέτοιο; «Δύσκολο αλλά όχι αδύνατον», σύμφωνα με αξιωματούχο του Μαξίμου.

Και οι δύο πλευρές, ελληνική κυβέρνηση και δανειστές (που δεν είναι, όμως, ένα συμπαγές μπλοκ, υπάρχουν πολλές αντιθέσεις, σε διάφορα σημεία: ΔΝΤ – Ευρωπαίοι, Σόιμπλε – Γάλλοι, ΔΝΤ – Σόιμπλε), γνωρίζουν την (κοινή;) πρόταση που υπάρχει στο τραπέζι και που διαμορφώθηκε τις τελευταίες μέρες. Όπως γνωρίζουν και ως πού μπορεί να υποχωρήσει η κάθε πλευρά -«σε κάθε συμφωνία υπάρχουν υποχωρήσεις», μας λέει, κατηγορηματικά, το ίδιο στέλεχος του Μαξίμου.

Η αναζήτηση, όμως, της χρυσής τομής δεν είναι εύκολη υπόθεση. Και το ΔΝΤ πρέπει να διατηρήσει την αξιοπρέπειά του και να μην πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων τις αναλύσεις του –αν και ο Π. Τόμσεν δέχθηκε ότι μπορεί να τις «ξαναδούν»– και η κυβέρνηση να μπορέσει να υπογράψει τη συμφωνία χωρίς να υπάρξουν έντονες εσωκομματικές αναταράξεις και ισχυρές αντιδράσεις στην κοινωνία. Δύσκολη υπόθεση, καθώς οι παίκτες είναι αρκετοί με αντικρουόμενα συμφέροντα, ωστόσο, τις τελευταίες ώρες, βλέπουμε μια κυβερνητική αισιοδοξία ως προς την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!