Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Στήριξη ΕΚΤ και Σόιμπλε σε Ρέντσι ενόψει δημοψηφίσματος
[CNN Greece]: Στήριξη ΕΚΤ και Σόιμπλε σε Ρέντσι ενόψει δημοψηφίσματος

[CNN Greece]: Στήριξη ΕΚΤ και Σόιμπλε σε Ρέντσι ενόψει δημοψηφίσματος

Ξεκάθαρη στήριξη στην Ιταλία και στον Ματέο Ρέντσι προσφέρουν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ο υπουργός Οικονομικών της ΓερμανίαςΒόλφγκανγκ Σόιμπλε ενόψει του δημοψηφίσματος για τη συνταγματική αναθεώρηση που θα διενεργηθεί στις 4 Δεκεμβρίου.

Η ΕΚΤ είναι έτοιμη να αυξήσει τις αγορές κρατικών ομολόγων της Ιταλίας αν μετά το δημοψήφισμα το κόστος δανεισμού της χώρας αυξηθεί σημαντικά.

Παράλληλα ο Σόιμπλε από το Βερολίνο απένειμε τα εύσημα στον πρωθυπουργό της Ιταλίας για τις προσπάθειες που καταβάλλει για να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις στη χώρα και εξέφρασε την ελπίδα ότι ο Ρέντσι θα συνεχίσει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην πολιτική ζωή της χώρας ακόμη και αν χάσει το δημοψήφισμα της Κυριακής.

Η ΕΚΤ μπορεί να χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης ύψους 80 δισ. ευρώ σε μηνιαία βάση προκειμένου να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε άμεση και απότομη αύξηση στο κόστος δανεισμού της Ιταλίας μετά το δημοψήφισμα, ανέφεραν στο Reuters τέσσερις πηγές της Κεντρικής Τράπεζας οι οποίες ζήτησαν να μην κατονομαστούν. Το δημόσιο χρέος της Ιταλίας από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και το κόστος δανεισμού της βρίσκεται στο μικροσκόπιο για να μην προκαλέσει τριγμούς στις αγορές.

Το τελευταίο διάστημα το κόστος δανεισμού της Ιταλίας έχει αυξηθεί σημαντικά λόγω του πολιτικού κινδύνου, ενώ ισχυρές πιέσεις έχουν δεχτεί οι μετοχές των τραπεζών της χώρας για τον ίδιο λόγο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!