Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Στην Τουρκία ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για τα βασανιστήρια
[CNN Greece]: Στην Τουρκία ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για τα βασανιστήρια

[CNN Greece]: Στην Τουρκία ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για τα βασανιστήρια

Στην Τουρκία βρίσκεται από σήμερα και για μια εβδομάδα ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για τα βασανιστήρια, Νιλς Μέλτσερ, μετά τις κατηγορίες μη κυβερνητικών οργανώσεων κατά των αρχών για κακοποίηση κρατουμένων, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Η επίσκεψή του Μέλτσερ είναι η πρώτη που πραγματοποιεί ένας ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για τα βασανιστήρια από το 1998 και έρχεται έναν μήνα μετά την έκθεση του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW), που κατηγορούσε τις τουρκικές αρχές ότι «βασανίζουν ή κακομεταχειρίζονται» τους συλληφθέντες μετά το πραξικόπημα.

Μιλώντας για την επίσκεψη του ο Μέλτσερ είχε πει την Παρασκευή: «Αναμένω με ανυπομονησία να μπορέσω να συζητήσω με την τουρκική κυβέρνηση για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να αντιμετωπιστούν προκλήσεις όπως ο σεβασμός του κράτους δικαίου, η προαγωγή της ευθύνης (απέναντι στον νόμο) και ο σεβασμός του δικαιώματος των θυμάτων να λαμβάνουν αποζημίωση». Σύμφωνα με τον ίδιο, η επίσκεψη γίνεται ύστερα από πρόσκληση της κυβέρνησης.

Οι τουρκικές αρχές αρνούνται όλες τις κατηγορίες και τονίζουν πως οι διαδικασίες που ακολουθούνται μετά το πραξικόπημα υπακούνε στις επιταγές του κράτους δικαίου.

Η Διεθνής Αμνηστία , λίγες μόλις μέρες μετά το πραξικόπημα, είχε ήδη κάνει λόγο για «αξιόπιστες αποδείξεις» , σύμφωνα με τις οποίες γίνονται βασανιστήρια, ακόμη και βιασμοί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!