Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Στη Λευκωσία ο Μπ. Τζόνσον για τις εγγυήσεις και το Κυπριακό
[CNN Greece]: Στη Λευκωσία ο Μπ. Τζόνσον για τις εγγυήσεις και το Κυπριακό

[CNN Greece]: Στη Λευκωσία ο Μπ. Τζόνσον για τις εγγυήσεις και το Κυπριακό

Την Λευκωσία επισκέφτηκε ο Μπόρις Τζόνσον την Τετάρτη, όπου ξεναγήθηκε από τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη και στη συνέχεια συνομίλησε κατ’ ιδίαν με τον υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη.

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών “τα είπαν” για τις διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δυο χωρών και ο Μπόρις Τζόνσον ανέφερε ότι το θέμα των εγγυήσεων συζητήθηκε εκτενώς.

Όπως δήλωσε ο Βρετανός ΥΠΕΞ μετά την συνάντηση:

Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι με περαιτέρω ευελιξία και δημιουργικότητα και στις δύο πλευρές, μπορεί να εξευρεθεί λύση και οι εναπομείνασες δυσκολίες μπορούν να ξεπερασθούν. «Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι έτοιμο να βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το καθεστώς των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο, μετά την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο ίδιος ανέφερε πως δεν βλέπει ότι θα υπάρξει οποιαδήποτε διαφοροποίηση, όπως αναφέρει το ΑΠΕ σε τηλεγράφημά του. «Είναι πολύ σημαντικό να εργαστούμε με τους φίλους μας στην Κύπρο για να διασφαλίσουμε ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε χρήσιμοι, συμβάλλοντας στην ασφάλεια της περιοχής», ανέφερε, προσθέτωντας πως οι βάσεις διαδραματίζουν ρόλο προς την κατεύθυνση αυτή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!