Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Στη φυλακή οι βασανιστές του Ουαλίντ Ταλέμπ
[CNN Greece]: Στη φυλακή οι βασανιστές του Ουαλίντ Ταλέμπ

[CNN Greece]: Στη φυλακή οι βασανιστές του Ουαλίντ Ταλέμπ

Ένοχους έκρινε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά και τους τέσσερις κατηγορούμενους για την υπόθεση βασανισμού του Αιγύπτιου εργάτη Ουαλίντ Ταλεμπ τον Νοέμβριο του 2012 στη Σαλαμίνα.

Σύμφωνα με την απόφαση, η ποινή για τον βασικό κατηγορούμενο και πρώην εργοδότη του θύματος στον φούρνο όπου εργαζόταν, παραμένει στα 13 χρόνια και 2 μήνες.

Οι δύο κατηγορούμενοι ως συνεργοί, που θα οδηγηθούν στη φυλακή πλέον, καταδικάστηκαν σε 10 και 9 χρόνια αντίστοιχα, ενώ για τον γιο του βασικού κατηγορουμένου, επιβλήθηκε ποινή 5 ετών με αναστολή.

Και οι τέσσερις καταδικάστηκαν για τα αδικήματα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, της αρπαγής και της ληστείας, ενώ στον γιο του βασικού κατηγορουμένου έχει αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Έπειτα από σχεδόν οκτώ ώρες που διήρκησαν οι διαδικασίες, ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου στο Εφετείο Πειραιά και οι τρεις από τους τέσσερις κατηγορούμενους οδηγούνται πλέον στη φυλακή.

Οι ποινές ουσιαστικά ήταν οι ίδιες με τις πρωτόδικες, με μόνη διαφοροποίηση αυτή του δεύτερου εκ των συνεργών, του οποίου η ποινή μειώθηκε κατά έναν χρόνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!