Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [CNN Greece]: Στη δημοσιότητα έγχρωμες φωτογραφίες από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο
[CNN Greece]: Στη δημοσιότητα έγχρωμες φωτογραφίες από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο

[CNN Greece]: Στη δημοσιότητα έγχρωμες φωτογραφίες από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο

Στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου , το έγχρωμο φιλμ ήταν πολύ σπάνιο και αποτελούσε μία εντελώς νέα τεχνική. Για αυτό το λόγο οι φωτογραφίες από τις συγκρούσεις της εποχής, που βρίσκονται στη δημοσιότητα, είναι ασπρόμαυρες.

Οι εικόνες, όμως, που συμπεριλαμβάνονται στο νέο βιβλίο του Imperial War Museum είναι ιδιαίτερες και γοητευτικές. Είναι αυθεντικές και δεν έχουν δεχθεί επεξεργασία.

«Βλέπετε αυτό που τραβήχτηκε. Ξέρω ότι αυτές τις μέρες είναι πολύ κοινό το να βλέπετε επεξεργασμένες φωτογραφίες και ασπρόμαυρες που έχουν μετατραπεί σε έγχρωμες, αλλά εδώ δεν ισχύει» δήλωσε ο συγγραφέας του βιβλίου, Ian Carter σε τηλεφωνική συνέντευξη με το CNNi.

Για την ύπαρξη αυτών των φωτογραφιών είναι υπεύθυνο το Βρετανικό Υπουργείο Πληροφοριών (British Ministry of Information), το οποίο είχε τότε στην κατοχή του μικρή ποσότητα φιλμ Kodachrome. Έτσι, αποφάσισε να πειραματιστεί, δίνοντας το για λίγο σε επαγγελματίες φωτογράφους και αναθέτοντάς τους να το χρησιμοποιήσουν σε διαφορετικές τοποθεσίες.

Συνολικά, τραβήχτηκαν 3.000 φωτογραφίες, αλλά δεν «επιβίωσαν» όλες τους: «Σχεδόν οι μισές εξαφανίστηκαν και δεν είχαμε ιδέα που μπορεί να πήγαν» αναφέρει ο Carter. Οι υπόλοιπες κρατήθηκαν στο αρχείο του Imperial War Museum και πολλές από αυτές βλέπουν το φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά μετά από 70 χρόνια.

Εκείνη την περίοδο, οι φωτογραφίες είχαν δοθεί σε αμερικανικά περιοδικά προς δημοσίευση, όμως μεγάλος αριθμός αυτών δεν δημοσιεύτηκε ποτέ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!