Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε Τουρκία: Οι εξωτερικοί παράγοντες να μην τροφοδοτούν τη σύγκρουση στη Λιβύη
[CNN Greece]: Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε Τουρκία: Οι εξωτερικοί παράγοντες να μην τροφοδοτούν τη σύγκρουση στη Λιβύη

[CNN Greece]: Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε Τουρκία: Οι εξωτερικοί παράγοντες να μην τροφοδοτούν τη σύγκρουση στη Λιβύη

Φωτογραφίζοντας την Άγκυρα, με αφορμή την πρόσφατη στρατιωτική συμφωνία ανάμεσα στην Τουρκία και την Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης (GNA) το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάλεσε την Πέμπτη όλους τους «εξωτερικούς παράγοντες» να σταματήσουν να τροφοδοτούν τη σύγκρουση στη χώρα αυτή της βόρειας Αφρικής.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε: «Οι εξωτερικοί παράγοντες πρέπει να σταματήσουν να τροφοδοτούν τη σύγκρουση. Όλες οι χώρες πρέπει να αποφύγουν να επιδεινώσουν την πολιτική σύγκρουση και να υποστηρίξουν την επιστροφή στην πολιτική διαδικασία που διευκολύνεται από τα Ηνωμένα Έθνη».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τις συνεχιζόμενες προσπάθειες του Ειδικού Απεσταλμένου των Ηνωμένων Εθνών, Γασάν Σαλάμε, και της Αποστολής Υποστήριξης των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη για να δημιουργήσουν ένα μονοπάτι που παρέχει ασφάλεια και ευημερία σε όλους τους Λίβυους. Καλούμε τους ηγέτες της Λιβύης να συμμετάσχουν στην Κοινή Στρατιωτική Επιτροπή που πρότεινε ο ειδικός απεσταλμένος Σαλάμε», επισήμανε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!