Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Στα άκρα η αντιπαράθεση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας
[CNN Greece]: Στα άκρα η αντιπαράθεση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

[CNN Greece]: Στα άκρα η αντιπαράθεση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Διχάζει τα κόμματα ο τρόπος εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας . Αν και αποτελεί κοινό τόπο για τα περισσότερα, πλην του ΚΚΕ, η ανάγκη αποσύνδεσης της εκλογής του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα από την πρόωρη διάλυση της Βουλής και τη διενέργεια εκλογών, «σφάζονται» για τον τρόπο και τη διαδικασία εκλογής του.

Η ΝΔ προτείνει εκλογή ακόμη και με σχετική πλειοψηφία, κάτω των 151 ψήφων, σε πέμπτη ψηφοφορία, εάν οι προηγούμενες έχουν αποβεί άκαρπες, απορρίπτοντας εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ για άμεση εκλογή του από το λαό εάν οι ψηφοφορίες δεν τελεσφορήσουν.

Στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, οι τόνοι ανέβηκαν και το θερμόμετρο χτύπησε πολλές φορές κόκκινο. «Η Βουλή δεν μπορεί να είναι αιχμάλωτη από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ήδη έχουμε συμφωνήσει με το ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν πρόκειται να υπάρχει διάλυση της βουλής στο μέλλον», ανέφερε ο γενικός εισηγητής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας, χαρακτηρίζοντας ως την «πιο ρεαλιστική» την πρόταση του κόμματός του. Ο κ. Τζαβάρας επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσε ένσταση αντισυνταγματικότητας, κάνοντας λόγο για «επικοινωνιακούς θορύβους, με στόχο την “εντυπωθηρία”».

Σύμφωνα με τη ΝΔ:

«Αν δεν επιτευχθεί ούτε και στην τρίτη ψηφοφορία η αυξημένη πλειοψηφία, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μέσα σε πέντε ημέρες και εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκείνος που συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!