Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
23 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
23 °C 0 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Το σπίτι της Λέλας Καραγιάννη «φωτίζει» τη γειτονιά της πλατείας Αμερικής
[CNN Greece]: Το σπίτι της Λέλας Καραγιάννη «φωτίζει» τη γειτονιά της πλατείας Αμερικής

[CNN Greece]: Το σπίτι της Λέλας Καραγιάννη «φωτίζει» τη γειτονιά της πλατείας Αμερικής

Η γειτονιά της πλατείας Αμερικής στη συμβολή των οδών Λέλας Καραγιάννη (αριθ. 1) και Σταυροπούλου στην Αθήνα, ξαναπαίρνει ζωή.

Η οικία της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και αρχηγού της αντιναζιστικής οργάνωσης «Μπουμπουλίνα», Λέλας Καραγιάννη τον Οκτώβριο ανοίγει τις πόρτες της για να υποδεχτεί τους κατοίκους της πλατείας Αμερικής στο κέντρο της Αθήνας. Να «φωτίσει» τη ζωή, τη γειτονιά και να φέρει πιο κοντά τους ανθρώπους από όπου κι αν προέρχονται.

Όπως τονίζει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης, αντιδήμαρχος Προσφύγων, Μεταναστών και Δημοτικής Αποκέντρωσης του δήμου Αθηναίων «υπήρξε μια συζήτηση για το αν είναι συμβατό να χρησιμοποιηθεί η οικία της Λέλας Καραγιάννη με αυτόν τον τρόπο. Η απάντηση όμως είναι ξεκάθαρη. Το 2017 όταν από το τηλέφωνο ή τον υπολογιστή του κάποιος μπορεί να κάνει τα πάντα, το να μπορεί κάποιος να έχει πρόσβαση σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και να εξοικειωθεί δεν μπορεί να θεωρηθεί προσβλητικό ακόμη και σε ένα μνημείο τέτοιου τύπου».

Εξάλλου, συμπληρώνει «όλοι οι άνθρωποι που αγωνίστηκαν την περίοδο της Κατοχής αγωνίστηκαν για να μπορούμε να έχουμε γειτονιές ελεύθερες και να προσαρμοζόμαστε στην καθημερινότητά μας και στην πραγματικότητα. Δεν παραχωρούμε τον χώρο, αλλά παραχωρούμε την χρήση του και με αφορμή αυτήν τη διαδικασία θα μπορέσουν κι οι τοπικές οργανώσεις, συλλογικότητες να προτείνουν δραστηριότητες μέσα σε αυτό το κτίριο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!