Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Σουδάν: Ο πρώην πρόεδρος Μπασίρ εμφανίστηκε για πρώτη φορά δημοσίως μετά την ανατροπή του (pics)
[CNN Greece]: Σουδάν: Ο πρώην πρόεδρος Μπασίρ εμφανίστηκε για πρώτη φορά δημοσίως μετά την ανατροπή του (pics)

[CNN Greece]: Σουδάν: Ο πρώην πρόεδρος Μπασίρ εμφανίστηκε για πρώτη φορά δημοσίως μετά την ανατροπή του (pics)

Ο πρώην πρόεδρος του Σουδάν, Ομάρ αλ Μπασίρ, μεταφέρθηκε σήμερα από τη φυλακή του στην εισαγγελία διαφθοράς στο Χαρτούμ, όπου εμφανίστηκε δημοσίως για πρώτη φορά μετά την καθαίρεσή του, τον Απρίλιο.

Ο Μπασίρ, ντυμένος με την παραδοσιακή, λευκή τζελάμπα και ένα τουρμπάνι στο κεφάλι, έφτασε στο κτίριο με τη συνοδεία αυτοκινητοπομπής στρατιωτικών οχημάτων. Τον φρουρούσαν άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας, βαριά οπλισμένοι, σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου που βρισκόταν στο σημείο.

Ο έκπτωτος πρόεδρος Ομάρ αλ-Μπασίρ κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος και κατοχή μεγάλων χρηματικών ποσών χωρίς νόμιμη αιτιολόγηση και ο γενικός εισαγγελέας του Σουδάν διεξάγει έρευνα σε βάρος του.

Ο Μπασίρ, που καταζητείται επίσης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για γενοκτονία στη δυτική επαρχία της χώρας Νταρφούρ, ανατράπηκε στις 11 Απριλίου από τον στρατό, έπειτα από μήνες διαδηλώσεων, με αίτημα την αποχώρησή του από την εξουσία και αρχικά βρισκόταν υπό κράτηση σε προεδρική κατοικία, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Χαρτούμ.

Στο πλαίσιο ερευνών σε βάρος του Ομάρ αλ-Μπασίρ, οι Αρχές εντόπισαν στην προεδρική κατοικία τον περασμένο Απρίλιο, έ να μικρό… θησαυρό , που υπολογίζεται ότι ανέρχεται σε περίπου 130 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά.

Από αυτά, τα 105 εκατομμύρια βρέθηκαν σε δεσμίδες μέσα σε μια βαλίτσα, ενώ τα υπόλοιπα βρίσκονταν σε διάφορα σημεία εντός του σπιτιού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!