Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Τα σκουπίδια μας μετατρέπουν ένα παραδεισένιο νησί σε νεκροταφείο (pics+vid)
[CNN Greece]: Τα σκουπίδια μας μετατρέπουν ένα παραδεισένιο νησί σε νεκροταφείο (pics+vid)

[CNN Greece]: Τα σκουπίδια μας μετατρέπουν ένα παραδεισένιο νησί σε νεκροταφείο (pics+vid)

Το Midway Atoll είναι ένα μικροσκοπικό νησάκι στον Βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό. Αν σταθείς στην ακτή του νησιού, απομακρυσμένος από τον κόσμο και τον πολιτισμό, θα νιώσεις ηρεμία και ταπεινότητα. Όλα αυτά μέχρι να σκύψεις και να κοιτάξεις χαμηλά, στα πόδια σου. Εκεί, θα δεις ένα σπασμένο κράνος, το κεφάλι μιας κούκλας, τη λαβή μιας ομπρέλας και μία σαγιονάρα.

Όλα αυτά, δεν έχουν πέσει από κάποιο αεροπλάνο, ούτε από κάποιο διερχόμενο πλοίο… Το πλαστικό κράνος, η σπασμένη ομπρέλα, οι διαλυμένες σαγιονάρες, όπως και άλλα πολλά σκουπίδια, ήρθαν εδώ με την παλίρροια… ήρθαν από την μακρινή Κίνα ή της Ηνωμένες Πολιτείες. Ταξίδεψαν χιλιάδες μίλια.

Το πλαστικό αποτελεί πια ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Πλαστικά καπάκια στα ποτηράκια του καφέ, πλαστικά μαχαιροπήρουνα, πλαστικά μπουκαλάκια νερού, πλαστικές σακούλες που θα χρησιμοποιηθούν μία μόνο φορά και θα πεταχτούν στα σκουπίδια. Κι από εκεί… σε χώρους υγειονομικής ταφής ή… στο Ωκεανό.

Σχεδόν κάθε κομμάτι πλαστικού που έχει κατασκευαστεί ποτέ, εξακολουθεί να υπάρχει μέχρι και σήμερα. Περισσότερα από πέντε τρισεκατομμύρια κομμάτια από πλαστικό είναι ήδη στους ωκεανούς, και μέχρι το 2050, τα πλαστικά στη θάλασσα θα είναι περισσότερα από τα ψάρια, σύμφωνα με το Ίδρυμα Ellen MacArthur.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!