Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [CNN Greece]: Σκληρό πόκερ στον ΟΠΕΚ για την παραγωγή πετρελαίου
[CNN Greece]: Σκληρό πόκερ στον ΟΠΕΚ για την παραγωγή πετρελαίου

[CNN Greece]: Σκληρό πόκερ στον ΟΠΕΚ για την παραγωγή πετρελαίου

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι διαπραγματεύσεις στους κόλπους του ΟΠΕΚ, σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί συμφωνία για μείωση της παραγωγής μέχρι αύριο που θα πραγματοποιηθεί η επίσημη συνάντηση των μελών του Οργανισμού στη Βιέννη. Η συμφωνία φαινόταν μέχρι πρόσφατα ότι θα επιτευχθεί, αλλά τις τελευταίες ημέρες έχουν δημιουργηθεί ορισμένα εμπόδια. Οι μεγαλύτερες προσπάθειες καταβάλλονται για να υπάρξει συμφωνία με το Ιράν που είναι μέλος του ΟΠΕΚ, αλλά και τη Ρωσία που δεν είναι μέλος. Εκπρόσωποι των υπουργών Πετρελαίου του ΟΠΕΚ ξεκίνησαν από χθες διαβουλεύσεις.

Η Σαουδική Αραβία, πάντως, χθες θέλησε να καλύψει όλες τις πιθανότητες, αναφέροντας ότι η αγορά μαύρου χρυσού θα ισορροπήσει είτε επιτευχθεί αυτές τις ημέρες συμφωνία είτε όχι. Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Χαλίντ αλ Φαλίχ ήταν εκείνος που ανέφερε το Σαββατοκύριακο ότι η παραγωγή μαύρου χρυσού θα ομαλοποιηθεί ακόμη και χωρίς ντιλ για μείωσή της. Το προηγούμενο διάστημα ο ίδιος είχε αναφέρει ότι το Ριάντ επιδιώκει να επιτευχθεί ένα τέτοιο ντιλ.

Οι μεγάλες πετρελαϊκές, πάντως, που το προηγούμενο διάστημα δέχθηκαν πολύ ισχυρό πλήγμα από τη βουτιά των τιμών του πετρελαίου έχουν καταφέρει να πάρουν ανάσα. Από τις αρχές του έτους η κεφαλαιοποίησή τους έχει αυξηθεί κατά 490 δισ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!