Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Σκληρή απάντηση Αθήνας και Λευκωσίας στον Ερντογάν
[CNN Greece]: Σκληρή απάντηση Αθήνας και Λευκωσίας στον Ερντογάν

[CNN Greece]: Σκληρή απάντηση Αθήνας και Λευκωσίας στον Ερντογάν

Στη νέα προκλητική δήλωση του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι «Ελλάδα και Κύπρος κάνουν σαν πεινασμένα κοτόπουλα» απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Την Τρίτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην 7η συνάντηση κορυφής Βοσπόρου, κατηγόρησε την Κύπρο για τη χρήση της σημαίας της λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν μπορείτε να έχετε τέτοια σημαία εκεί υπάρχει και μια “ΤΔΒΚ”. Εσείς είστε η ελληνοκυπριακή διοίκηση νότιας Κύπρου. Στο Βορρά υπάρχει τουρκική δημοκρατία αυτό θα το βλέπετε. Είναι αγένεια. Έτσι ή αλλιώς αυτό θα το καταλάβουν και θα το μάθουν» συνέχισε.

Προκόπης Παυλόπουλος: Υπάρχει μόνο εισβολή και κατοχή

Σε υψηλούς τόνους απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος στον Ερντογάν. «Κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι το διεθνές δίκαιο είναι το δίκαιο του ισχυρού. Δεν θα το ανεχτούμε», τόνισε κατά διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή ορκωμοσίας των νέων ακολούθων, που έγινε στο υπουργείο Εξωτερικών.

«Δεν υπάρχει τουρκική δημοκρατία στη βόρεια Κύπρο, υπάρχει μόνο εισβολή και κατοχή. Δεν υπάρχει κρατική οντότητα», υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος, προσθέτοντας ότι «επ΄ αυτού δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση».

«Δεν διεκδικούμε, αλλά και δεν παραχωρούμε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!