Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σκουρλέτης καταγγέλλει σταλινικής έμπνευσης πρακτικές
[CNN Greece]: ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σκουρλέτης καταγγέλλει σταλινικής έμπνευσης πρακτικές

[CNN Greece]: ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σκουρλέτης καταγγέλλει σταλινικής έμπνευσης πρακτικές

Η εσωκομματική αντιπαράθεση στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει περάσει σε ύφεση παρά τις προσπάθειες που γίνονται προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η σύσκεψη Τσίπρα- Σκουρλέτη-Χαρίτση-Καλογήρου την περασμένη Πέμπτη φάνηκε να σημαίνει εσωκομματική εκεχειρία . Ωστόσο, το γεγονός ότι ο γραμματέας δεν προσκλήθηκε στην οργανωτική συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ πυροδότησε εκ νέου τα σενάρια περί σύγκρουσης κορυφής στην Κουμουνδούρου.

Σταλινικές πρακτικές

Ο ίδιος ο Πάνος Σκουρλέτης σε πρωτοσέλιδη συνέντευξη του στον Σπύρο Ραπανάκη στην Αυγή της Κυριακής χρησιμοποίησε τις πιο σκληρές εκφράσεις μέχρι σήμερα εναντίον όσων του επιτίθενται. Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για «σταλινικής έμπνευσης πρακτική ανακάλυψης εσωτερικών εχθρών». Υπογράμμισε δε ότι «δεν υπάρχει προηγούμενο προσωπικής στοχοποίησης με τέτοιο τρόπο και με τέτοια ένταση, για άλλο στέλεχος του κόμματός μας. Τα βέλη δεν προέρχονται μόνο από τους «εχθρούς» αλλά και από «φίλους». Το θέμα δεν είναι μόνο προσωπικό(…). Οι κάθε λογής αυτόκλητοι σωτήρες είναι γνωστοί από παλιά, τη δουλειά τους θέλουν να κάνουν, το ίδιο και η Δεξιά».

Ο κ. Σκουρλέτης επανέλαβε ότι διαφοροποιεί την «έννοια του μέλους με πλήρη δικαιώματα και υποχρεώσεις από αυτήν του follower» και τόνισε ότι «δεν έχουμε ανάγκη μόνο από οπαδούς, παρακολουθητές, αλλά από κάτι πολύ περισσότερο».

Αυτή η τοποθέτηση αποτελεί μια έμμεση άρνηση της εκλογής προέδρους από τη βάση μέσα από την οποία θα διαμορφωθεί το μητρώο μελών του νέου ΣΥΡΙΖΑ, όπως έχει γίνει στο παρελθόν στο ΚΙΝΑΛ και τη ΝΔ.

Στήριξη στον γραμματέα

Στο πλευρό του γραμματέα τάχθηκαν δύο ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ: Ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης και ο βουλευτής Δημήτρης Τζανακόπουλος .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!