Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: ΣΥΡΙΖΑ: «Ναι» σε ελληνική συμμετοχή σε ειρηνευτική δύναμη στη Λιβύη – «Όχι» Patriot σε Σ. Αραβία
[CNN Greece]: ΣΥΡΙΖΑ: «Ναι» σε ελληνική συμμετοχή σε ειρηνευτική δύναμη στη Λιβύη – «Όχι» Patriot σε Σ. Αραβία

[CNN Greece]: ΣΥΡΙΖΑ: «Ναι» σε ελληνική συμμετοχή σε ειρηνευτική δύναμη στη Λιβύη – «Όχι» Patriot σε Σ. Αραβία

Συνεχίζει οΣΥΡΙΖΑ την «εποικοδομητική» αντιπολίτευση στα θέματα εξωτερικής πολιτικής

Αξιωματούχος της Κουμουνδούρου είπε στο CNN Greece ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι θετική σε ελληνική συμμετοχή σε ενδεχόμενηειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Λιβύη .

Αυτό βέβαια εφόσον υπάρξει τελική συμφωνία όλων των εμπλεκόμενων πλευρών και υπάρχουν σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ και τη ΕΕ στη βάση του διεθνούς δικαίου. Σε ερώτηση μας στον αξιωματούχο αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι θετικός και στην αποστολή στρατιωτικού προσωπικού σε μια ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ, η απάντηση ήταν θετική.

Στην προσέγγιση της Κουμουνδούρου μπορεί να ανιχνευτεί μια ορισμένη «δημιουργική ασάφεια» για το ποια πρέπει να είναι η ελληνική στάση αν υπάρξει απόφαση της ΕΕ για αποστολή δύναμης, χωρίς όμως ανάλογη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα της ελληνικής συμμετοχής σε ειρηνευτική δύναμη προέκυψε από δήλωση του Νίκου Δένδια μετά τη συνάντησή του με τον Χαλίφα Χαφτάρ.

Όχι στους Patriot

Ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει απολύτως αρνητικός σε ενδεχόμενο δανεισμό ελληνικών αντιαεροπορικών πυραύλων Patriot στη Σαουδική Αραβία . Ο αξιωματούχος με τον οποίο συνομιλήσαμε, είπε ότι είναι τελείως διαφορετικό πράγμα η ελληνική συμμετοχή σε ειρηνευτική αποστολή στη Λιβύη στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, και άλλο η έμμεση εμπλοκή σε μια πολεμική αναμέτρηση, χωρίς την «ομπρέλα» κάποιου πολυμερούς οργανισμού όπως ο ΟΗΕ και η ΕΕ. Πόσο μάλλον όταν είναι ανοιχτό να σταλεί στη Σαουδική Αραβία και το ελληνικό στρατιωτικό προσωπικό που τους χειρίζεται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!